Bridget over beschuldigingen Matthijs van Nieuwkerk: ‘Topje van de ijsberg’

Bridget over collega Matthijs
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De nieuwe onthullingen over de misstanden bij De Wereld Draait Door zijn volgens Bridget Maasland slechts het topje van de ijsberg. Zij denkt dat er nog véél meer over Matthijs van Nieuwkerk naar buiten gaat komen.

Van schreeuwen tot aan intimidatie en grensoverschrijdend gedrag: de afgelopen jaren kwamen er een hoop verhalen naar buiten over misstanden bij de NPO. De onderzoekscommissie werd eind 2022 opgericht, in eerste instantie vanwege het artikel van de Volkskrant over misstanden bij De Wereld Draait Door. Volgens tientallen voormalige werknemers maakte Matthijs van Nieuwkerk zich schuldig aan ‘extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen’.

‘Topje van de ijsberg’

Bridget Maasland was niet verbaasd over de nieuwe onthullingen in het onderzoeksrapport. ,,Ik moet je heel eerlijk bekennen: toen destijds het Volkskrant-artikel naar buiten kwam dacht ik, met wat wij allemaal een beetje hoorden in de wandelgangen en wat er gonsde achter de schermen, dat het eigenlijk over iets heel anders zou gaan”, zegt Bridget in de BLVD Podcast. ,,Dat het over seksueel grensoverschrijdend gedrag zou gaan. En nu komt daar langzaamaan toch ook een topje van de ijsberg over naar buiten. En dan heb ik het niet over de privésfeer, maar over de machtsverhoudingen. Een presentator met een stagiaire.”

RTL

Even leek het erop dat Matthijs van Nieuwkerk zijn comeback zou maken op tv, maar na de nieuwe onthullingen werd de presentator door zijn nieuwe werkgever in de wachtkamer gezet. ,,Dit is niet het moment voor Matthijs om terug te keren op tv”, maakte Peter van der Vorst, directeur televisie van RTL, bekend. ,,Publieke beschuldigingen en discussies over grensoverschrijdend gedrag zijn complex en gevoelig.”

Matthijs ontvlucht Nederland

Matthijs besloot daarom direct zijn spullen te pakken en Nederland te ontvluchten. Samen met Martha Riemsma reed Matthijs naar Parijs, de stad waar hij het liefst verblijft. Het is niet bekend hoe lang de twee in Parijs blijven.

Tags

BRIDGET MAASLANDMATTHIJS VAN NIEUWKERK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck