Open brief aan Leontine: ‘moeilijkste beslissing in mensenleven’

Leontine Borsato
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Lieve Leontine,

Geluk en intens verdriet gaan heel vaak in ons leven hand in hand. Ze zijn als we ons levenspad bewandelen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk mens heeft er mee te maken; tegenslag en voorspoed, hoogte- en dieptepunten, liefde en woede, winnen en verliezen, liefhebben en toch uit elkaar gaan.

Wij als buitenstaanders hebben jou en Marco in onze armen gesloten. Jullie kozen ervoor om je talenten te gebruiken om een miljoenenpubliek te vermaken en te ontroeren. We leefden met jullie mee als jullie de successen vierden van de concerten in de volle theaters en stadions, gouden en platina platen grossierden, kijkcijferrecords braken en we volgden jullie mooie werk voor talloze goede doelen, waaronder War Child.

Tegen de stroom in

Jij en Marco zijn voor vele Nederlanders rolmodellen. Jullie zijn het ideale stel met als basis een fantastisch gezin. Het leven werd door jullie gevierd, weliswaar in een glazen huis. We zagen dat bij tegenslagen, zoals 10 jaar geleden na het faillissement, dat jij en talloze goede vrienden Marco onvoorwaardelijk bleven steunen. Tegen de stroom in, met alle kracht die jullie in je hadden, werd de strijd uiteindelijk gewonnen.

Een nare periode werd afgesloten met als overtuigend bewijs de vijf volle stadions in 2019. Het Nederlandse publiek heeft in de afgelopen kwart eeuw jullie omarmd alsof je familie van hen bent. Jullie realiseerden een droom, die voor velen nooit zal uitkomen. En nu dan, begin januari na een turbulente fase, het bericht van een aanstaande scheiding tussen jou en Marco. Misschien wel de moeilijkste beslissing in een mensenleven.

De koek is op en het vertrouwen smolt als sneeuw voor een ondergaande zon. Het is een dramatisch besluit, doorweekt met tranen van verdriet en sentiment. Maar weet wel, bij elke keuze die jullie maken, blijven bewonderaars en fans altijd pal achter jullie staan. In voor- en in tegenspoed, nu en straks, in de winter en in alle andere seizoenen van het leven.

Heel veel sterkte, wijsheid en liefde.

(De open brief aan Leontine staat in de komende DenD, het grootste familieblad van Nederland, die aankomende vrijdag in de winkel ligt. Gratis af te halen bij alle supermarkten van Dirk van den Broek en de slijterijen DirkIII.) 

Tags

DENDDIRCKIIIDIRK VAN DEN BROEKDITJES EN DATJESLEONTINE BORSATOMARCO BORSATOSCHEIDING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck