Britse republikeinse groep strijdt met billboards tegen monarchie

Door: DitjesDatjes
28-07-2021

Britse activisten hebben woensdag een nieuwe campagne gelanceerd waarin ze een oproep doen de monarchie af te schaffen. Door heel het land wil de groep, Republic genaamd, billboards ophangen om het Verenigd Koninkrijk aan te moedigen om voor een gekozen staatshoofd te gaan, meldt Evening Standard.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Geheimzinnig, verdeeld, ondemocratisch. Schaf de monarchie af”, is de boodschap op de borden die onder meer te zien zullen zijn in Portsmouth, Birmingham, Manchester, Leeds, Newcastle, Glasgow en Aberdeen. Later dit jaar zullen er nog meer over het land worden verspreid, ook in Londen.

Graham Smith van Republic noemt de monarchie “verkeerd, in theorie en in de praktijk”. Ook vinden de activisten het slecht voor de Britse politiek. Volgens Smith zou uit peilingen blijken dat jonge mensen voorstander zijn van een gekozen staatshoofd. De opvolging van prins Charles op de troon zou bovendien een keerpunt zijn.

“De koningin is de monarchie, de monarchie is de koningin”, zegt Smith over de huidige koningin Elizabeth. “Koning Charles kan de troon erven, maar hij zal niet het respect en de eerbied erven die zijn moeder geniet.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD