Britt Dekker haalt uit naar ‘Aquarium’ Akwasi

Door: Lies Jansen
05-09-2020

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt Akwasi openhartig over zijn jeugd. Een uitspraak over de bijnaam die hij kreeg op de basisschool zorgt voor kritiek van enkele BN’ers. Onder andere Britt Dekker valt de artiest nu publiekelijk af.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Moet ik nu ook gaan huilen?’

,,De juf noemde me Aquarium, waarop de hele klas moest lachen”, laat de artiest weten in het AD. Een opmerking die Britt Dekker nogal overdreven vindt. De presentatrice steekt het dan ook niet onder stoelen of banken…

Bron: Twitter

Ook zangeres en presentatrice Marga Bult maakt duidelijk dat zij vindt dat Akwasi ‘overdrijft’. 

Bron: Twitter

‘Dat is toch raar’

,,Vroeger schaamde ik me voor mijn naam Akwasi. Dat was geen Gerard of Richard”, legt Akwasi uit in het AD. Over de lachende kinderen in zijn klas legt hij uit: ,,Dat heeft me heus geen trauma bezorgd, maar dat is toch raar voor iemand die geacht wordt kinderen een veilige plek te bieden.”

Geëmotioneerd

Eerder dit jaar was de artiest veel in het nieuws, door zijn uitspraken tijdens het Black Lives Matters-protest op de Dam. Het OM startte een onderzoek naar aanleiding van zijn uitspraken. In zijn toespraak zei Akwasi geëmotioneerd: ,,Op het moment dat ik een Zwarte Piet tegenkom in november, ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht trap”.

Meer DenD