Britt Dekker open over eetprobleem: ‘At een appel en een wortel per dag’

Britt Dekker at helemaal niets
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Britt Dekker heeft een lastige periode achter de rug. Voor een lange tijd worstelde ze met eetproblemen. Ze wilde zo graag van haar overtollige kilo’s af dat ze een tijd lang leefde op een appel en een wortel per dag.

Haar eetprobleem begon aan het begin van haar tv-carrière. In eerste instantie wilde ze wat gezonder gaan eten. Britt houdt naar eigen zeggen van vettig eten en at daarnaast elke ochtend ‘zes witte bolletjes met schuddebuiken-hagelslag’. ,,Maar na mijn vijfentwintigste werd ik daar echt slomer van”, vertelt Britt in magazine &C.

‘Ik sloeg een beetje door’

Het gezonde eten ging haar goed af. ,,Op tv lijk je vijf kilo dikker. Ik probeerde het te compenseren. En met resultaat: ik viel vijftien kilo af.”

De opkomst van social media inspireerde haar om nog meer af te vallen, iets waar ze in door begon te slaan. ,,Dan zag ik alle Anna Nooshins en zo en dacht ik: zo, die zien er goed uit. Toen sloeg ik een beetje door met eten”, aldus Britt. ,,Op een gegeven moment at ik echt nog maar een appel en een wortel op een dag.”

Het afvallen werd een soort uitdaging. ,,Het gevoel dat ik kreeg door weinig te eten op een dag, voelde bijna hetzelfde als een wedstrijd winnen met mijn paard. Dat is bizar.”

Partner was haar redding

Maar op een gegeven moment begon het mensen in haar omgeving steeds meer op te vallen dat Britt een eetprobleem had. Haar partner Max Apotowski en haar manager wezen haar toen op haar ongezonde eetpatroon, wat uiteindelijk haar redding was.

,,Als je graatmager wordt en je maakt YouTube-filmpjes voor jonge kids, dat kan niet”, stelt Britt. ,,Dan zeiden ze: kijk even naar deze video en foto. En toen dacht ik: ja, ze hebben gelijk.”

Tags

AFVALLENBRITT DEKKEROPENOPENHARTIG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck