Britt Scholte moest veel huilen om zelfmoordscene GTST

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Britt Scholte, Kimberly Sanders in GTST, vindt het heftig om de scene te spelen waarin Kimberly zelfmoord probeert te plegen. Na het spelen van zo’n scene zit ze regelmatig thuis huilen op de bank.

Naaktfoto’s

Dat vertelt ze aan Shownieuws. Nadat er naaktfoto’s van personage Kimberly Sanders online verschijnen probeert ze zelfmoord te plegen. De poging misluk. “Het is wel een pittig verhaal, maar wel goed om naar buiten te brengen”, vertelt Britt. “Heel confronterend, niet omdat ik er mee te maken heb gehad, maar wel omdat ik er meer besef van krijg. Je leert er meer over en gaat je verdiepen.”

Ze vindt het niet makkelijk om de rol goed te spelen: “Ik heb soms veel huilscene’s op een dag, en dan kwam ik thuis en moest ik nog even huilen. Even ontladen, want het is niet niks. Dus ik vond het ook wel zelf pittig, maar je moet het wel kunnen delen en erover praten.”
En ook maakt het veel emoties los bij sommige kijkers. “Ik krijg heel veel reacties. Mensen vertellen vertellen dat familie, vrienden of zij zelf ermee te maken hebben gehad. En veel reacties op mijn acteerwerk gelukkig, want ik heb echt mijn best gedaan het goed neer te zetten.”

Hoe het met Kimberly afloopt in GTST is nog afwachten.

Tags

BRITT SCHOLTEGTSTKIMBERLYNAAKTNAAKTFOTO'SZELFMOORD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie