Buitengewone zegen van de paus vrijdag live op NPO2

Door: DitjesDatjes
24-03-2020

KRO-NCRV zendt de speciale gebedsviering en een extra Urbi et Orbi, een zegen voor de stad Rome en voor de wereld, door paus Franciscus vrijdagavond live uit via NPO 2.

De paus leidt vanaf 18.00 uur de gebedsviering ‘Gebed voor de mensheid’ op het Sint Pietersplein, dat leeg zal zijn wegens het coronavirus. Aansluitend zal hij de zegen Urbi et Orbi geven. KRO-NCRV doet rechtstreeks verslag vanaf 17.55 uur. Wilfred Kemp verzorgt het commentaar.

De zegen Urbi et Orbi is gebruikelijk met Kerstmis en Pasen en bijvoorbeeld ook bij het aantreden van een nieuwe paus. “Dat paus Franciscus dit heeft besloten, geeft aan dat hij de huidige crisis als een buitengewoon ernstige toestand beschouwt”, zegt KRO-NCRV.

Franciscus heeft ook alle christenen uitgenodigd om woensdag al, rond het middaguur, samen het Onze Vader te bidden. Dit zal live mee te beleven zijn rond 12.00 uur op KRO-NCRV.nl/katholiek en op de Facebook-pagina KRO-NCRV.nl/Katholiek.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen