Buren niet blij met komst schoonzoon Poetin: ‘Bezwaar aangetekend’

Buren fel gekant tegen Poetin als buurman
Door: Charlotte Wijnen
02-03-2022

Jorrit Faassen zou een stuk grond hebben gekocht in Duivendrecht. Maar omdat de Nederlandse zakenman een relatie heeft met Maria Poetin, en daardoor de schoonzoon is van de Russische president, zijn buurtbewoners niet blij.

Deze week werd bekend dat Maria en Jorrit een stuk grond in Duivendrecht hebben gekocht. Jorrit zou deze grond in 2019 al hebben gekocht, toen hij nog een ongehuwde man was. Of Maria met hem getrouwd is en ook een rol speelt bij het gekochte perceel, is dus niet duidelijk.

Gesprek van de dag

Wel wordt Jorrit door de buurtbewoners direct gelinkt aan Poetin. In de rustige wijk is de vastgoeddeal vanwege de oorlog in Oekraïne het gesprek van de dag. ,,De bouwplannen van Jorrit Faassen zijn twee weken terug goedgekeurd. Maar ze zijn nog niet begonnen met bouwen”, vertelt een buurtbewoner in weekblad Story.

Volgens de bewoner komen er zes bedrijfspanden en vier appartementen te staan. ,,Hij gaat niet zelf wonen in de hoofdstedelijke gemeente. De bedrijfspanden zal hij gaan verhuren.”

‘Het is toch de schoonzoon van…’

Een andere buurtbewoner is niet blij met de plannen van Jorrit en heeft bezwaar aangetekend. ,,De commissie neemt op 8 maart aanstaande een beslissing over onze bezwaren”, vertelt hij. ,,Niemand weet wat er in die bedrijfspanden komt. Het kan een werkplaats worden met geluidsoverlast. Vandaar ons bezwaar.”

Maar ook Jorrit zélf lijkt niet helemaal in de smaak te vallen in de buurt. ,,Jorrit is een mysterieus figuur, niemand geeft informatie over hem. Zelfs de gemeente niet. Wij hebben een balletje opgegooid bij de gemeente. Het is toch de schoonzoon van… Er zou contact met ons worden opgenomen. Dat is tot op heden niet gebeurd”, aldus de buurtbewoner.

Maria eerder wel gespot

Of Maria zich momenteel in Nederland bevindt is niet duidelijk, maar de buurtbewoner zegt haar eerder wel gezien te hebben. ,,Toen Jorrit deze grond in 2019 kocht heb ik hem wel een keer met de dochter van Poetin gezien, meen ik.”

Meer DenD