Buren niet blij met nieuwe zaak Gordon

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De zaken van Gordon gaan niet zoals hij gehoopt had. De vestiging van zijn koffietent Blushing in Rotterdam moest hij sluiten, en het lijkt erop dat ook ‘The Burger Room’ in het centrum van Amsterdam, direct naast een vestiging van Blushing, geen lang leven is beschoren.

Uitstraling

Buren zijn namelijk niet blij met de vestiging die binnenkort open moet gaan. Vijf van hen hebben bezwaar aangetekend bij de gemeente, heeft weekblad Story ontdekt. Volgens hen doet de horecazaak afbreuk aan de statige panden en gaat het ten koste van de uitstraling van de straat.

Maar de buren klagen niet enkel over het aanzicht, maar ook over eventueel geluidsoverlast. ,,In de geplande uitbouw is een achterpui voorzien die geopend kan worden, met als gevolg geluidsoverlast in de binnentuin”, staat er in de brief die de buren naar de gemeente hebben gestuurd. ,,De geplande uitbouw staat bovendien ongelukkig tegenover een blinde muur, waardoor het geluid versterkt in de binnentuinen komt.”  Ze schrijven over mooie zomeravonden, die waarschijnlijk minder rustig en stil worden dan voorheen door de zaak.

Afval

Eén van de redenen waarom de buren boos zijn, is omdat ze ook al last hebben van Blushing; Gordons zaak die direct naast de toekomstige The Burger Company zit.
,,In de plannen wordt aangegeven dat er in de buitenruimte rolcontainers komen te staan voor het afval. In de praktijk blijkt dat Blushing het afval zeven dagen in de week elke dag ’s ochtends zeer vroeg en ’s avonds laat ophalen.”

Als de boze buren in hun gelijk worden gesteld, en er dus geen The Company Burger komt, heeft Gordon een heel groot probleem. Hij heeft namelijk 500.000 euro geïnvesteerd in de burgerzaak én in de drie appartementen die hij boven de zaak wilde realiseren.

Tags

AMSTERDAMBLUSHINGBURENGORDONZAKEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck