Buren: ‘Roelvinkjes bedonderen kijkers in FF geen cent te Makken’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De familie Roelvink zou van augustus tot september ervaren hoe het is om in de bijstand te leven. Het gezin, bestaande uit Dries, Honoria, Donny en Dave, ging wonen in een arbeiderswoning in Amsterdam-Noord. Maar volgens buurtbewoners is het programma een grote grap, en heeft het gezin nauwelijks in het huis geslapen.

Komedie

,,De Roelvinkjes? Die zijn vorige week vertrokken”, vertelt een buurtbewoner aan De Telegraaf. ,,Toen Dries in Paradiso stond, zaten ze hier al niet meer. Volgens mij zijn de bewoners van hun huis ook alweer terug.” Andere buurtbewoners bevestigen dit verhaal. ,,Het was een grote komedie. Ze zijn er nauwelijks geweest en zijn al lang vertrokken. Ik vraag me zelfs af of ze hier één nacht hebben geslapen.”

De beroemde familie moest één maand in de woning vertoeven en leven op bijstandsniveau. Geer en Goor hebben ook al eens meegedaan aan het programma ‘Effe geen cent te makken’, en in tegenstelling tot de Roelvinkjes hielden zij zich wel aan alle regels. Die regels lapten de Roelvinkjes aan hun laars. Talpa, die het programma op SBS6 uitzendt, geeft toe dat de familie maar drie weken in het huis heeft  gewoond, in plaats van één maand. ,,We hebben er vier weken gefilmd waarvan ze het overgrote deel in Noord hebben geslapen”, zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. ,,De familie heeft verplichtingen mogen nakomen. Maar wij zijn extreem strikt geweest over hun levensstijl. Ook ’s nachts hebben we erop toegezien dat ze zich aan de regels van het programma hielden.”

Nasi

Ook de familie zelf is verbaasd dat de buurtbewoners zo negatief over hen praten. ,,We zijn nooit een nacht weggeweest”, zegt Dries. ,,Er waren constant twee ploegen met ons bezig. We hebben echt van een bijstandsloontje geleefd. Ik heb nu vaak goede nasi voor zeven euro gemaakt.”

Tags

DAVE ROELVINKDONNY ROELVINKDRIES ROELVINKGRAPNEPROELVINKJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck