Camilla attendeert mensen op het belang van gezonde botten

Door: DitjesDatjes
20-10-2020

De hertogin van Cornwall staat dinsdag stil bij Wereld Osteoporose Dag. Ze doet dat in haar functie van /president van de Royal Osteoporosis Society. Deze organisatie beheert een hulplijn en een netwerk van steungroepen waar mensen die aan de ziekte lijden hulp kunnen zoeken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Osteoporose is een stofwisselingsstoornis van het skelet waarbij de botten zwakker worden. “Voor hen die leven met osteoporose is er nu gelukkig een groot aanbod van behandelingen beschikbaar om het botverlies te vertragen en de botmassa te vergroten”, zegt Camilla in een video, die ze speciaal voor Wereld Osteoporose Dag heeft opgenomen.

Camilla blikt in de video onder meer terug op haar eigen ervaringen met de ziekte. Zo overleed haar moeder 26 jaar geleden aan de gevolgen van osteoporose. Daarnaast prijst ze degenen die mensen met osteoporose ondersteunen en heeft ze nog een wijze raad voor de kijkers. “Het is natuurlijk dit jaar moeilijker om de deur uit te gaan, maar we moeten ervoor zorgen dat we – ten behoeve van onze botten – zo actief mogelijk blijven, zelfs als we middenin een pandemie zitten.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD