Campagne roept mensen op om naar de film te gaan

Door: DitjesDatjes
03-08-2020

Door de coronacrisis bezoeken minder mensen de bioscoop, en daar moet volgens de Nederlandse filmbranche verandering in komen. Daarom is die de campagne ganaardefilm.nl gestart. Met reclames op tv en online willen filmmakers het publiek weer naar de zalen lokken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de spots zijn Jan Kooijman, Robert de Hoog, Nasrdin Dchar en Thekla Reuten te zien. Ze zitten vol humor, maar laten wel duidelijk zien waarom het zo leuk is om in de bioscoop een film te kijken.

Volgens een van de initiatiefnemers, Dutch FilmWorks, is de bioscoop een beetje verdwenen uit het hoofd van veel mensen. “Uit het oog, uit het hart. Daarom willen we met deze campagne mensen eraan herinneren dat het weer kan. Juist nu mensen in de zomer veel thuis zijn”, aldus de filmdistributeur.

De grote blockbusters zijn natuurlijk uitgesteld, maar er draaien wel veel andere films. “Zo komt binnenkort de Nederlandse romantische komedie Alles is zoals het zou moeten zijn uit. En veel bioscopen herhalen ook klassiekers.”

De campagne ganaardefilm.nl is een initiatief van de gehele branche, waaronder distributeurs, bioscopen en filmtheaters.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD