Canadezen ‘boycotten’ beveiliging Harry en Meghan

Harry Meghan in Canada
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle worden niet met open armen ontvangen in Canada. 80.000 inwoners van dat land hebben namelijk een petitie ondertekend tegen het betalen van de beveiliging van het stel.

Bijna twee miljoen per jaar

De wens van Harry en Meghan is om financieel onafhankelijk te leven en buiten de spotlights te blijven. Eigenlijk gewoon leven als een doorsnee mens. Dat gaat alleen niet zo makkelijk, want het blijven twee van de beroemdste personen ter wereld. Harry en Meghan zullen ondanks hun wens toch nog beveiliging nodig hebben. Tot nu toe is dat betaald door Britse belastingbetalers, maar straks door de Canadese inwoners. En daar zitten ze niet op te wachten.

80.000 Canadezen hebben de petitie ondertekend, die inmiddels is aangeboden aan minister-president Trudeau. Initiatiefnemer van de petitie, Aaron Wudrick, zegt tegen entertainmentwebsite Page Six het volgende: ,,,Harry en Meghan zijn hier van harte welkom, maar laat het vooral duidelijk zijn dat de belastingbetaler niet gedwongen moet worden voor hen te betalen zo lang ze hier wonen. Wij wensen hen heel veel succes toe om financieel onafhankelijk te worden.’’

Er wordt geschat dat het zon 1.9 miljoen euro per jaar kost om het koppel te beveiligen.

 

 

 

Tags

BEVEILIGINGCANADAGELDMEGHAN MARKLEPETITIEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck