Carice van Houten angstig voor tv-optredens

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Ondanks de vele (camera)ervaring, is Carice van Houten doodsbang om te gast te zijn in een live talkshow. Zo bang dat ze pillen moet slikken om erdoorheen te komen, meldt Weekend. Onlangs probeerde ze het weer bij Jinek…

Carice van Houten is een van de grootste Nederlandse filmsterren, maar daar live over praten op televisie is voor de actrice een heel ander verhaal. ,,Ik was heel bang om televisie te doen. Ik moest bètablokkers slikken, ik deed dat echt niet voor mijn lol”, vertelt ze in haar podcast met vriendin en zakenpartner Halina Reijn.

Bètablokkers worden meestal voorgeschreven bij hart -en vaatziekten. Carice nam ze waarschijnlijk omdat ze de werking van stresshormoon blokkeren, om die reden worden ze ook soms bij angstgevoelens voorgeschreven, schrijft Weekend.

‘Ik durf het alleen samen met jou’

Halina vertelt dat de twee vriendinnen allebei ‘zo neurotisch als de neten’ zijn. ,,Elke keer als ik bij De Wereld Draait Door zat, was ik bang dat ik een paniekaanval kreeg, door het onontkoombare van live-tv. Daarom doe ik in mijn eentje geen live-tv meer, ik durf het alleen samen met jou”, zegt ze tegen Carice.

‘Ik dacht alleen maar: je hebt geen idee’

Carice wil ook liever niet live op televisie zonder haar vriendin. ,,Laatst toen jij er niet was, heb ik het wel een keer gedaan om onze serie Red Light te promoten. Dat was bij Jinek.” Deze ervaring is de actrice niet goed bevallen. ,,Ik was al zes jaar niet meer na zes uur uit huis geweest, dus ik moest echt mijn ogen openhouden om daar niet in slaap te vallen. (…) Als je geweest bent, moet je daarna nog op de achtergrond zitten, maar ik had zo’n last van mijn ogen… Toen kreeg ik daarna zoveel reacties van mensen die beweerden dat ik mezelf belangrijk vond en de rest niet interessant vond. Ik dacht alleen maar: je hebt geen idee, ik probeerde wakker te blijven omdat ik normaal om negen uur in bed lig, omdat ik een kind heb en verder niet veel kan.”

Tags

CARICE VAN HOUTENHALINA REIJNJINEKLIVE TELEVISIETALKSHOW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck