Caroline: ‘Martien’s uitspraken doen pijn’

Caroline van Eeden
Door: Eva Steins
09-11-2020

Ooit de ‘huisvriendin’ van de familie Meiland, nu één van de vijanden. Caroline van Eeden en de familie Meiland gaan niet meer met elkaar door een deur. Caroline onthult dat de onthullingen die Martien deed over haar in zijn boek ‘haar hebben geraakt’.

Het mysterieuze vertrek van Caroline uit Chateau Marillaux maakte de tongen van vele kijkers los. Waarom ging zij hals over de kop weer terug naar Nederland? Het vertrek leek in de uitzending een emotioneel afscheid waarbij beide partijen baalden, maar eenmaal terug in Nederland bleek de vork anders in de steel te zitten. Caroline zou na een knallende ruzie voorgoed vertrokken zijn.

Gevecht

Bij de boekpresentatie van Martien’s biografie werd eindelijk onthuld wat er nou precies gebeurde in het chateau. En dat was erger dan men in eerste instantie dacht.

Er bleek een ware oorlog te zijn aangebroken in het chateau, toen Martien een paar dagen in Nederland was. In het boek kwam al het vuil op straat te liggen: Caroline’s ‘geldproblemen’, haar affaire met een getrouwde man én het bloederige gevecht tussen haar en Maxime.

Maxime werd door Caroline voor ‘doos’ uitgemaakt wat ertoe leidde dat de dames als twee leeuwinnen tegenover kwamen te staan. Maxime smeet met een wijnglas naar Caroline, die vervolgens haar nagels in de arm zette van Maxime: de littekens werden bij de verschijning van het boek als bewijs nog getoond.

Geraakt

Hoe is het nu met Caroline, nu alle vuile was is buiten gehangen en haar geheimen op straat liggen? ,,Ik heb het niet gelezen” antwoordt zij op de vraag of zij het boek al heeft ingezien. ,,Dat hoeft ook niet, want ik krijg genoeg informatie.”

De onthullingen zijn Caroline niet in de koude kleren gaan zitten, geeft zij toe. ,,Het heeft mij wel geraakt,” zucht Caroline. ,,Ik heb een heel mooie vriendschap met Martien gehad, dus dat doet zeer. Uiteindelijk mag iedereen zijn eigen verhaal geloven. Ik denk dat dat het beste is.”

Meer DenD