Caroline van der Plas ernstig bedreigd: “Hoeft geen moordaanslag te zijn”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Caroline van der Plas heeft veel tegenslagen gekend: het verlies van haar grote liefde, het overlijden van haar broer en de mentale problemen van haar oudste zoon. De moeilijke tijden lijken nog niet voorbij. Sinds ze een bekende politicus is krijgt ze namelijk regelmatig ernstige bedreigingen.

De bizarre verkiezingsoverwinning waarbij Caroline van der Plas en haar BoerBurgerBeweging in alle provincies de grootste is geworden, heeft in politiek Den Haag voor flink wat opschudding gezorgd. Zelfs onze minister-president was ervan onder de indruk. ,,Rutte berichtte me in hoofdletters dat het een ‘knappe prestatie’ was. Ik ga ervan uit dat hij dat ook meent”, vertelt de partijleidster aan Story.

Bedreigingen

De moeder van Caroline stal met haar aanwezigheid de show tijdens de uitslag van de polls. Van der Plas heeft er van te voren wel goed over nagedacht of ze haar familie überhaupt herkenbaar in beeld wilde. De politica wordt namelijk al maanden ernstig bedreigd. Uiteindelijk koos zij er samen met haar familie voor om toch bekend in beeld te komen, met alle gevolgen van dien.

Andersom maken haar zoons Ryan en Kayl zich juist zorgen om hun moeder. ,,Ze maken zich wel zorgen dat er een gek opstaat die mij iets aandoet. Dat hoeft geen moordaanslag te zijn, maar iemand kan me ook aanvallen of een steen bij ons door de ruiten gooien”, aldus Van der Plas.

‘Als ik vroeger bang was, dan kroop ik bij hem in bed’

Sinds ze haar grote liefde Jan in 2019 is verloren aan alvleesklierkanker, en hun broer Andrew een jaar later stierf, is de band met haar broer Ian nóg hechter geworden dan eerst. Ze spreken elkaar dagelijks, en in het weekend bezoeken ze regelmatig hun moeder. ,,Hij is erg trots op mij. Dat appt hij bijna elke week, met allemaal hartjes erbij. Ik blijf natuurlijk zijn kleine zusje. Als ik vroeger bang was, dan kroop ik bij hem in bed. Dan voelde ik me weer veilig.”

Caroline running for president?

Als haar succes als partijleidster doorzet maakt Caroline in 2025 een serieuze kans op het premierschap van ons kikkerlandje. Zelf zegt ze daar het volgende over: ,,Ik hoef niet per se minister-president te worden, dat is een andere rol en een ander vak. Maar als het echt niet anders kan, loop ik er niet voor weg. Ik zeg niet: ik wil nooit minister-president worden. Maar ik ben er niet mee bezig. Ik vind de rol die ik nu heb als kamerlid en partijleider, dingen aanjagen, het beste bij mij passen. Daar geniet ik van. Als je minister-president bent, moet je je partij een beetje loslaten.”

De politica lijkt het advies om rustig aan te doen – dat zij na de verkiezingsuitslag in een gezamenlijk interview van haar moeder kreeg – op te volgen. ,,De komende periode wil ik extra tijd vrijmaken om in Deventer te kunnen zijn. Ik merk dat ik tijd nodig heb om met mijn familie en vrienden door te brengen.”

Tags

BBBBEDREIGINGENCAROLINE VAN DER PLASMINISTER-PRESIDENTMOEDEROVERWINNINGRUTTEVERKIEZINGENZOONS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie