Catherine Keyl weer single na dertien jaar

Catherine Keyl was enorm gelukkig met haar Engels sprekende Peter. Maar na dertien jaar heeft de presentatrice er toch een punt achter gezet. Dit laat zij weten in haar column in De Telegraaf.

Twaalf jaar ouder

,,Hoe erg is het om afscheid te moeten nemen van iemand die je liefhebt?” waarop Catherine antwoordt: ,,Heel erg.” Haar vrienden waarschuwde Keyl al over de relatie. ,,Begin er niet aan. Hij is twaalf jaar ouder dan jij, hij woont 11.000 kilometer verderop. Hij spreekt Engels en komt uit een andere cultuur.” Ze ontmoette haar Peter op een cruisevakantie in 2006 en was eigenwijs. Haar vrienden geeft ze nu wel gelijk maar zegt ook geen moment spijt gehad te hebben om het advies van haar vrienden genegeerd te hebben.

‘Ik dacht dat ik Engels sprak’

,,Wat heb ik een mooie dertien jaar gehad! Een boel geleerd.” zegt de 72-jarige. ,,Ik dacht bijvoorbeeld dat ik Engels sprak. Ach, een biertje bestellen ging best, maar een gesprek over gevoel is een heel ander verhaal.” Ze heeft vooral veel van die wijze Peter geleerd, vertelt ze. ,,Altijd maakte ik me zorgen: ’Ja maar, wat nou als er dit of dat gebeurt?’ Nooit ‘what if’ denken, leerde hij mij. Maar in plaats daarvan: ’so what?’”

Een dagje ouder

Peter wordt ook een dagje ouder en begon zich de laatste tijd wat onzekerder te voelen. Moeite met lopen, met opstaan, met in de auto stappen. ,,Ik weet niet of ik het volgend jaar wel ga halen om naar Nederland te komen” zei Keyl’s ex.

Familie boven Catherine

Dat houdt dus in dat het stel elkaar maar een paar weken per jaar zou zien. Alleen Als de presentatrice zijn kant op gaat. ,,Ik hou van Zuid-Afrika, maar ik heb er verder niks: geen familie, geen vrienden, geen werk. Ik vond dat we reëel moesten zijn. Een paar weken per jaar is geen relatie.” Peter kiest dus toch zijn kinderen en kleinkinderen boven Catherine.