Chantal Janzen populairder dan Wendy van Dijk

Door: DitjesDatjes
08-11-2020

Na een dikke ruzie vorig jaar stonden Chantal Janzen en Wendy van Dijk zaterdagavond tegenover elkaar in de “ring”. Chantal ging met haar eerste aflevering Oh wat een jaar! van start op RTL4 en Wendy startte tegelijkertijd met haar tweede seizoen van Wie Het Laatst Lacht op SBS6.

Spannend was de battle niet want Chantal is met bijna 1,8 miljoen kijkers de grote winnaar. Voor de eerste aflevering is het nieuwe seizoen van Oh wat een jaar! op RTL 4 succesvol van start gegaan. Een stuk lager scoort haar concurrente Wendy van Dijk. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Wie Het Laatst Lacht op SBS6, gepresenteerd door Van Dijk, trok 690.000 kijkers. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO).

Op NPO 1 trok Jeroen zijn ‘Kamp van Koningsbrugge’ maar liefst 1,1 miljoen kijkers, terwijl naar Sterren op het Doek op NPO 2 ruim 829.000 belangstellenden keken.

Miljoenen

Ook de actualiteitenprogramma’s en journaals werden zaterdagavond door veel mensen bekeken. Ruim twee miljoen kijkers schakelden over naar het NOS Journaal van 18.00 uur, kort nadat om 17.40 bekend werd dat Joe Biden de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Het NOS Journaal van 20.00 uur trok nog meer kijkers, bijna 2,6 miljoen. Het Half Acht Nieuws op RTL 4 werd bekeken door ruim 1,5 miljoen mensen, en voor EenVandaag op NPO1 schakelden 1,8 miljoen kijkers in.

BuzzE

Meer DenD