Charles: vorstelijke herenboer

Koning Charles|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Vorsten zijn ook gewoon mensen en ieder mens wordt met talent geboren. Elke editie duiken we in de onbekende kwaliteiten en hobby’s van Europese royals. Wist u bijvoorbeeld dat prins Charles een enorme liefhebber is van het buitenleven?

Prins Charles is in een gouden nest geboren, woont in een waar paleis, en mag zich omringen met een aantal van de belangrijkste mensen ter wereld. Toch heeft de prins een voorliefde voor het simpele plattelandsleven. Zo zei hij eens dat als hij geen prins zou zijn, boer was geworden. In zijn vrije tijd trekt hij graag gemakkelijke kleren aan, en zet hij een flat cap op zijn hoofd.

Dit verhaal verscheen eerder in Oranje Boven Maart 2019

Op zijn eigen biologische boerderij, de Duchy Home Farm bij zijn landhuis Highgrove House, steekt hij graag de handen uit zijn mouwen. Hij kweekt daar zijn eigen biologische groenten, die verschillende supermarkten verkopen, en een aantal restaurants gebruiken in hun gerechten. Ook geniet hij daar van zijn kippen die vrolijk rondscharrelen.

De prins zit niet alleen graag met zijn handen in de aarde, want ook klimt hij in de pen. In november 2018 was hij voor de tweede keer gastredacteur van het Britse plattelandsmagazine ‘Country Life’. Hij schreef over zijn passie voor zijn landgoederen en over zijn liefde voor dieren. Tijdens vakanties heeft prins Charles zijn twee zonen, William en Harry, geleerd hoe ze goed voor het milieu moeten zorgen. Samen met hun vader moesten ze afval met prikstokken oprapen, en in vuilniszakken doen. Prins Harry was het zo gewend om afval op te rapen, dat hij dat zelfs deed als hij met zijn vrienden was. ,,Hij is een geweldige vader”, zei Harry over Charles. ,,Wij dachten dat het heel normaal was om rommel op te ruimen. Iedereen zou het moeten doen.”

Tags

PRINS CHARLES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck