Christian Eriksen reageert voor het eerst na reanimatie

Christian Eriksen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Christian Eriksen heeft via zijn manager Martin Schoots voor het eerst gereageerd nadat hij zaterdag in elkaar zakte tijdens de EK-wedstrijd.

‘Ik geef niet op’

,,Ik voel me beter nu, maar ik wil wel weten wat er precies is gebeurd”, zegt Eriksen bij monde van Martin Schoots tegen de Italiaanse krant La Grazzetta dello Sport. ,,Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik heb gekregen. Ik geef niet op.”

Plotseling waren er zaterdag grote zorgen tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. De Deense voetballer Christian Eriksen lag roerloos op het veld en werd in het stadion gereanimeerd. Hij is afgevoerd per ambulance.

Hartstilstand

De Deen kwam redelijk snel weer bij kennis en zijn toestand is stabiel. Maar hij ligt nog altijd in een ziekenhuis in Kopenhagen. Bondsarts Morten Boesen bevestigde zondag op een persconferentie dat Eriksen was getroffen door een hartstilstand, maar dat de oorzaak nog niet bekend is. ,,Dat is ook de reden dat hij nog een paar dagen in het ziekenhuis moet blijven.”

Volgens de bondsarts was Eriksen ‘even helemaal weg’ toen hij onwel werd. Mogelijk is dankzij het snelle handelen sprake van een goede afloop. ,,Ik weet niet hoe dichtbij we waren om hem definitief kwijt te raken, maar na één poging met de defibrillator was hij terug. Dat is best snel.”

Tags

CHRISTIAN ERIKSENDENEMARKENEK VOETBALERIKSENEURO2021

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck