Cilly Dartell overleden

Cilly Dartell overleden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Cilly Dartell, voormalig presentatrice van Hart van Nederland, is op 66-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie woensdag bevestigd.

Cilly Dartell was al enkele jaren ziek. Vorige maand werd bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid naar haar buikvlies en haar rechternier. De artsen vertelden haar dat zij niets meer voor haar konden betekenen.

Traject

Dartell wist al sinds 2019 dat zij longkanker had. Zij volgde een traject van chemokuren en immuuntherapieën. Deze leken in eerste instantie aan te slaan. ,,Ik was letterlijk doodziek, maar uitzaaiingen krompen of waren stabiel. Daardoor krijg je toch hoop. Hoop dat ik nét een van die mensen zou zijn bij wie het een chronische ziekte wordt”, vertelde Dartell vorige maand nog in weekblad Story.

Maar helaas sloegen de kuren niet meer aan. ,,Ik weet dat ik doodga. Alleen kunnen ze niet zeggen hoe lang ik nog heb. Dat kan een maand zijn, of misschien wel twee maanden.”

Roken

Cilly geloofde dat de kanker kwam door haar verslaving voor roken. ,,Ik heb lang gerookt. Voor mij is het niet verbazingwekkend dat je dan longkanker krijgt”, zei ze eerder in weekblad Weekend. Spijt van het roken had ze niet. ,,Ik heb absoluut geen spijt want ik heb geleefd zoals ik wilde leven.”

Wel zei ze dat ‘roken de meest onderschatte verslaving in de wereld is. Minstens zo heftig als verslaafd zijn aan heroïne’. Dartell vertelde dat ze het erg moeilijk vond, maar sinds 2006 niet meer gerookt had.

Tags

CILLY DARTELL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck