Coldeweijer haalt uit naar Ruud de Wild: ‘Je hebt zelf twee dochters’

Yvonne haalt fel uit naar Ruud de Wild
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Ruud de Wild heeft in zijn radioshow opmerkelijke uitspraken gedaan over Marco Borsato en zijn vermeende slachtoffer. Yvonne Coldeweijer heeft vol verbazing naar Ruud geluisterd. ,,Je hebt zelf twee dochters!”

Een jonge vrouw deed eind 2021 aangifte tegen Marco Borsato van ‘onzedelijke betastingen’. Het misbruik duurde volgens de inmiddels 22-jarige vrouw van 2014 tot 2019. Borsato was een huisvriend van de ouders van het toen nog minderjarige meisje en nadat haar vader overleed, zou de zanger een soort pleegvader zijn geworden. Vanaf dat moment zou Marco steeds handtastelijk zijn geweest als hij op bezoek kwam. Het meisje beschreef in haar dagboek het seksueel misbruik en in 2019 werd het dagboek door haar moeder gevonden.

Zaak loopt nog

Pas na vele sessies met psychologen en verontschuldigingen van Marco zelf, zou het meisje het pas hebben gedurfd zich uit te spreken. Deze week kwam naar buiten dat Marco niet vervolgd wordt voor zaken rond The Voice of Holland, maar de zaak van de 22-jarige vrouw loopt nog wél. Deze zaak staat namelijk los van het Voice-schandaal.

‘Leven kapot’

Ruud de Wild vertelde in zijn radioshow De Wild in de Middag dat hij een beetje medelijden heeft met de zanger. ,,Ik heb wel echt serieus met Marco Borsato te doen”, begon Ruud. Vervolgens legt hij uit waarom. ,,Stel je nou eens voor dat het toch een vergissing was en dat die mevrouw misschien toch niet helemaal heeft gezien wat er gebeurd is of dat het niet waar is omdat ze gewoon boos was, of omdat ze in de war was. Dat zou kunnen. Stel je nou eens voor dat je Marco Borsato bent. Wat dan? Dan is je leven kapot, voor altijd.”

Coldeweijer haalt uit

Yvonne Coldeweijer weet niet wat ze hoort. ,,Ik vind het zo stuitend dat Ruud de Wild dit soort uitspraken blijft doen, terwijl zijn vriendin Olcay zich altijd zo inzet voor de rechten van vrouwen”, schrijft de juicekoningin in Instagram Stories. ,,Dit meisje was toen 15 en Marco bijna 50.”

Coldeweijer verwijst naar het interview dat John van den Heuvel met het meisje heeft gedaan. ,,John heeft bewijsmateriaal gezien en gehoord en is zich te pletter geschrokken. Misschien wil Olcay het voor je opzoeken”, sneert ze. ,,Natuurlijk is het aan de rechter om uiteindelijk te oordelen. Maar kun je je ook voorstellen dat dit verhaal wél waar is, Ruud? Er is een dagboek, er zijn de-auditugetuigen en geluidstapes. Je hebt zelf twee knappe dochters. Kun je het je voorstellen?”

Tags

MARCO BORSATORUUD DE WILDYVONNE COLDEWEIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck