College van Omroepen herkent zich in waarnemingen NPO over ON!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp

Advertentie

Van onze redactie

Het College van Omroepen (CvO) herkent zich in de waarnemingen van de NPO over Ongehoord Nederland (ON!), laat het in een reactie weten. De Publieke Omroep legde ON! maandag een derde financiële sanctie op wegens het “stelselmatig overtreden” van de journalistieke code van de NPO. De boete bedraagt bijna 132.000 euro.

Volgens de NPO is ON! bovendien nog altijd “onvoldoende bereid tot de samenwerking die voor de NPO nodig is voor de uitvoering van de wettelijk vastgelegde landelijke publieke mediaopdracht”. Ook een verbeterplan van ON! leverde niet de gewenste resultaten op. “Het is voor de gehele publieke omroep van belang om ons aan de afspraken te houden die binnen de publieke omroep gelden. Daar zijn we allemaal op aanspreekbaar”, zegt voorzitter van het College van Omroepen Arjan Lock.

“Nu is de raad van bestuur van oordeel dat eerdere sancties aan Ongehoord Nederland niet geleid hebben tot de gewenste verbeteringen. Daarmee richt ON! schade toe aan de betrouwbaarheid van het publieke bestel”, vervolgt Lock. “Daarom is het nu aan de staatssecretaris om hier iets van te vinden. We hechten veel waarde aan de pluriformiteit van de publieke omroep en maken ons er sterk voor dat iedereen zich gehoord voelt.”

De NPO maakte eerder maandag al bekend naar staatssecretaris Gunay Uslu te stappen met de vraag om de voorlopige erkenning van ON! als omroep in te trekken. Volgens de Publieke Omroep geeft Ongehoord Nederland ondanks drie opgelegde sancties “nog steeds” onvoldoende uitvoering aan de bereidheid tot samenwerking en is er “geen andere mogelijkheid meer dan over te gaan tot het uiterste middel dat de wetgever de NPO heeft toegekend”.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • Dirck

Deze site gebruikt trackingtechnologieën. Je kunt ervoor kiezen om deze technologieën te accepteren of te weigeren.