Column Maaike augustus

Door: DitjesDatjes
23-07-2018

Lang leve augustus 

Hoewel ik nog keihard aan het werk ben, vult deze maand me, zoals ieder jaar, met veel blijdschap. Ik kijk uit naar mijn vakantie met de meiden (we gaan twee weken naar Frankrijk) en vooral het ontbreken van een dwingend schoolrooster zorgt voor de nodige ontspanning thuis. Zo hoef ik niet elke ochtend de meiden tegen hun zin in wakker te maken, vind ik geen lekkende bekers in de schooltas en hoef ik ‘s avonds niet nog snel even mee te kijken met het huiswerk van de oudste dochter. De kinderen zijn uitgeslapen, we kunnen spontane plannen maken en we gaan steeds iets later naar bed. Ik ben net als de kinderen gek op die lange, warme dagen. In je halve blootje ijs eten, spelen onder de sproeier, naar het zwembad gaan of een dagje uit naar een pretpark. Wanneer de meiden eindelijk op bed liggen geniet ik zelf nog even van de avondzon en de broeierige sfeer in mijn binnenstad. Of ik lees een boek en drink een gin-tonic op mijn balkon. Nee, maakt u zich maar geen zorgen, wij komen die hete augustusmaand prima door!

 

Vind ik leuk 

Het was een zware dag, na 13 jaar trouwe dienst moesten we onze makker en trouwe hond Dimple laten inslapen. Mijn ex en ik besloten hem op het erf te begraven, daar waar hij het liefste was. Ook opa, mijn vader, was er die dag bij want hij had in al die jaren vaak op Dimple gepast. Hij had twee doosjes meegenomen. ,,Wat is dat?” vroeg mijn jongste, die triest op de bank zat. ,,Dat zijn haarlokdoosjes. Dan kunnen jullie allebei een haarlok knippen. Zo heb je altijd nog een beetje Dimple bij je.”  

 

 

Meer DenD