Column Sarah: geur en kleur met winterbloeiers

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Wat is er nou leuker om als buiten alles nog grauw en kaal is lekker alvast wat geur en kleur in huis te halen? Snijbloemen zijn natuurlijk altijd fantastisch, maar u kunt ook eens denken aan bloeiende planten, zoals Primula, asbloem en witte jasmijn. Deze heb je nu in vele vormen en maten en ze zijn erg gemakkelijk in het onderhoud. Wat helemaal leuk is: als de temperatuur boven de 10°C uitkomt kunnen ze naar het balkon of terras.

Een paar zaken waar u op moet letten als u ze koopt:
Alle winterbloeiers zijn stevige drinkers, dus let bij inkoop op een voldoende vochtige kluit. Slaphangend blad is een aanwijzing dat de plant te droog heeft gestaan.
Check bij alle winterbloeiers het aantal knoppen en de rijpheid van de knoppen. Ideaal is als er al iets kleur te zien is.
Primula en asbloem horen mooie, egale bladeren te hebben, jasmijn dient dichte ranken met veel knoppen te hebben.

Zoals gezegd is verzorging niet zo ingewikkeld. Geregeld water en eens in de twee weken plantenvoeding geven helpt ze voldoende groei- en bloeikracht te houden. Uitgebloeide bloemetjes kunt u gewoon wegplukken. En als ze in een mooie pot staan, in het licht (maar niet in de volle zon), dan vrolijkt uw huis helemaal op! Gegarandeerd!

Sarah Dikker, bloemstylist

Tags

BLOEMENSARAH DIKKER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck