Commentaar op interview: Tranen van Danny de Munk zeggen niets, feiten wel

Commentaar op interview Danny de Munk
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Tegenover interviewer Lex Uiting zat donderdagavond bij RTL Boulevard een gebroken Danny de Munk. Strak gezicht, kilo’s lichter, verbeten – dat weer wel – en berouwvol over het overspel dat hij pleegde. De zanger vertelde zijn kant van het verhaal nadat er eerder proces-verbaal werd opgemaakt na een aangifte van een vrouw die stelt dat ze mogelijk is verkracht door de musicalster.

Zijn overspel beschouwt de artiest als hoogverraad aan zijn kinderen. Aan zijn vrouw Jenny had De Munk, bekend geworden als jeugdheld Ciske de Rat in de gelijknamige film, het vreemdgaan toen al lang geleden opgebiecht. Zijn openheid over zijn seksuele escapades beschouwt De Munk als de allergrootste vernedering van zijn leven. Zijn meest dierbaren gaan al maanden zwaar gebukt onder de affaire.

Strijdbaar

Het interview dat Danny de Munk gaf op initiatief van zijn advocaat mr. Royce de Vries was beslist geen mea culpa. In tegendeel zelfs. De Munk ontkende in alle toonaarden dat hij vrouwen gedwongen heeft seks met hem te hebben. Niet in de coulissen van het theater, niet in de autobus naar de optredens toe en dus ook niet in een vakantiehuisje waar de artiest bivakkeerde tijdens een aantal voorstellingen.

De Munk kwam in het interview authentiek en strijdbaar over. Hij zou bovendien ook in een val zijn gelokt door een van de vrouwen. Tijdens een rendez-vous, dat destijds plotsklaps werd onderbroken, ontdekte De Munk dat de vrouw in kwestie geluidsopnames maakte met haar mobiele telefoon. En zo leek het erop dat De Munk zichzelf als slachtoffer beschouwt van de situatie en dus ook aankondigde aangifte te gaan doen van smaad en laster tegen betrokkene.

Het zijn echter niet de tranen, maar feiten en bewijzen die straks het lot bepalen van de voorheen zo gevierde zanger.

Onderzocht

Een ding moet je De Munk wel nageven: hij is de eerste die wel gedurfd en kwetsbaar zijn verhaal doet op tv. Marco Borsato en Ali B, wier reputaties na The Voice-onthullingen naar de maan zijn, verschuilen zich tot op de dag van vandaag totdat ze moeten voorkomen. De verklaringen van Lil’ Kleine en Glennis Grace, twee andere artiesten die in opspraak kwamen, waren zo onwaarschijnlijk onecht en ingestoken door hun pr-management dat ze met hun verklaringen eerder zware schade toebrachten aan hun positie.

Je mag toch hopen dat advocaat mr. Royce de Vries tot op de bodem heeft onderzocht hoe het precies is gegaan met de liefdeshunkeringen van De Munk, 15 jaar geleden. Als je als raadsman werkelijk overtuigd bent van zijn gelijk dan pas laat je je beroemde cliënt een dergelijk verhaal doen in een tv-interview. Blijkt later dat er sprake is van toneelspel van De Munk dan heeft de zanger vanavond niet alleen zichzelf beroofd van zijn eigen carrière, maar zet hij ook nog eens zijn advocaat voor aap.

Het einde van de lijdensweg van Danny de Munk is voorlopig nog niet in zicht.

LEES OOK: DANNY DOET ZIJN VERHAAL

Tags

DANNY DE MUNKJENNY DE MUNKOVERSPELROYCE DE VRIESSTAGE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck