Complottheorieën rondom dood Jeffrey Epstein

Door: DitjesenDatjes
12-08-2019

De dood van Jeffrey Epstein zorgt voor veel vragen, geruchten en zelf complottheorieën. De ‘pedo-miljardair’ zou zichzelf zaterdag in zijn cel van het leven hebben beroofd, maar een aantal mensen geloven daar niets van.

Foto’s

Zaterdagochtend om 7.30 Amerikaanse tijd werd Jeffrey Epstein een ziekenhuis in New York binnengereden. Zijn oranje overall had hij nog aan. Zijn ogen zaten dicht en artsen zetten alles op alles om de 66-jarige man weer tot leven te wekken. Dat is niet gelukt.

Ondanks dat er foto’s zijn gemaakt van Epstein toen hij het ziekenhuis werd binnengereden, gelooft niet iedereen dat de man, die in de gevangenis zat voor het misbruiken van minderjarige meisjes, echt is overleden. Zo vinden complotdenkers dat de neus van Epstein op de foto dat hij overleden is niet lijkt op zijn ‘echte’ neus. Toen hij nog leefde zou zijn neus recht zijn geweest en de complotdenkers zien een kleine kromming in zijn neus. Daarnaast vinden een aantal het erg verdacht dat Epstein geen medegevangene had. Die werd vlak voordat Epstein zelfmoord pleegde overgeplaatst. De sceptici denken dat het allemaal zo gepland is, dat er dus expres geen medegevangene in zijn cel zat en hij op die manier heeft kunnen ‘verdwijnen’. Tot slot gaat nog het gerucht dat er normaal camera’s in iedere cel hangen om de gevangen in de gaten te houden, maar dat er geen beelden zijn gemaakt van Epstein. Of er geen camera hing of de camera kapot was is onduidelijk.

Een Lijkschouwer heeft afgelopen weekend het levenloze lichaam van Epstein onderzocht, maar patholoog Barbara Simpson wil de conclusie van de lijkschouwing nog niet naar buiten brengen. Eerst moeten alle testresultaten binnen zijn. Maar alles wijst erop dat Epstein zichzelf heeft opgehangen in zijn cel.

Misbruik

Jeffrey Epstein zou tussen 2002 en 2005 systematisch meisjes hebben misbruikt. De jongsten zouden 14 jaar zijn geweest. De multimiljonair heeft ook meisjes ‘gegeven’ aan vrienden en zakenmannen. Daarnaast gaat het verhaal dat Epstein een ‘babyboerderij’ wilde beginnen waar hij minstens twintig vrouwen zwanger zou willen maken.

De multimiljonair verdiende zijn geld met beleggen van geld van de de allerrijksten. In zijn vriendenkring zouden Bill Clinton, Donald Trump en de Britse prins Edward zitten.

Meer DenD