Controversiële Trump-film Moore sneller in bios

Door: DitjesDatjes
20-09-2018

AMSTERDAM – De nu al spraakmakende documentaire Fahrenheit 11/9 draait zaterdag 22 september eenmalig in 80 bioscopen door heel Nederland. Dat heeft distributeur Splendid Films donderdag bekendgemaakt. De Amerikaanse release is op 21 september.

Gezien de controverse en urgentie rond deze documentaire is door distributeur SplendidFilm gekozen om gelijktijdig met Amerika uit te gaan. Dit betekent dat Nederland na de Verenigde Staten het eerste land wereldwijd zal zijn dat de film aan het publiek vertoont. Verwacht wordt dat deze verontrustende documentaire veel los zal maken in de Verenigde Staten.

De documentaire geeft een provocerende en komische kijk op de tijd waarin we leven. Regisseur Michael Moore onderzoekt in deze film de twee belangrijkste vragen van het Trump-tijdperk: Hoe zijn we hier in hemelsnaam beland en hoe komen we hier weer uit? Fahrenheit 11/9 is een vervolg op Michael Moore’s ‘Fahrenheit 9/11’, over toenmalig president George W. Bush en de aanslagen van 11 september 2001. De titel van de nieuwe film verwijst naar de datum waarop miljardair Donald Trump officieel tot president van de Verenigde Staten werd gekozen.

Oscar

Michael Moore is bekend om zijn documentaires waarin hij politieke en maatschappelijke kwesties aankaart. Zijn film ‘Bowling For Columbine’, over wapenwetgeving in de VS, won in 2003 een Oscar. ‘Fahrenheit 9/11’ ging er in 2004 op het filmfestival in Cannes vandoor met de Gouden Palm.

De filmmaker haalde al eerder flink uit naar Trump met een theatershow waarmee Moore eerder dit jaar twee maanden op Broadway te zien was.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen