Copyrightrechtszaak over bedrijfsnaam uit serie The Office

Door: DitjesDatjes
06-07-2022

Het Amerikaanse mediaconcern NBCUniversal klaagt een onderneming aan die de naam Dunder Mifflin heeft gedeponeerd. Dunder Mifflin was de naam van het bedrijf dat centraal stond in The Office, een serie van zender NBC.

NBCUniversal stelt volgens Deadline in de zaak dat Jay Kennette Media Group frauduleus heeft gehandeld toen het de rechten op de naam opeiste en beschuldigt het bedrijf ervan een onderneming te hebben opgebouwd “gebaseerd op het registreren van copyrights die eigendom van anderen zijn, om die vervolgens terug te verkopen aan de rechtmatige eigenaar of misbruik te maken van de verwarring van de consument en merchandise met het merk te verkopen.”

Het bedrijf heeft de naam Dunder Mifflin volgens NBCUniversal zes jaar geleden vastgelegd om die op shirts, hoodies, jassen en andere kleding te drukken. Het mediaconcern zegt dat het zelf in 2020 heeft geprobeerd de naam te registreren, maar dat dat verzoek werd afgewezen. De aanklacht tegen Jay Kennette Media Group is onderdeel van de poging van NBCUniversal om die beslissing terug te laten draaien .

 

BuzzE

 

 

Meer DenD