Corona Vandaag dinsdag 31 maart 2020

Corona Vandaag woensdag 1 april 2020|||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

LAATSTE NIEUWS CORONA VANDAAG:

  • Nederlandse samenleving blijft tot 28 april op slot
  • Rutte: Boek geen reis in de meivakantie; ook na 28 april nog niet terug naar ‘normaal’.
  • RIVM 175 nieuwe overledenen, 4722 mensen in het ziekenhuis

Nederland tot 28 april op slot

De Nederlandse samenleving blijft voorlopig op slot. Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft premier Rutte gezegd op een persconferentie na het crisisberaad tussen de meest betrokken ministers.

Scholen blijven dus ook na 6 april dicht, evenals de horeca. Ook het advies om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en zo veel mogelijk thuis te blijven, blijft van kracht. Ook kappers en masseurs, en ieder andere beoefenaar van een contactberoep, mogen nog niet aan het werk.


Aantal doden neemt met 175 toe; Dodental op 1039

Het RIVM heeft bekend gemaakt dat de afgelopen 24 uur 175 mensen zijn overleden aan het Corona virus. Het totaal aantal mensen dat als gevolg van het virus is overleden is daarmee op 1039 gekomen.

Het aantal mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis is met 722 toegenomen tot 4712.

Lichtpunt is dat de toename van het aantal zieken in Brabant lijkt af te vlakken. Brabant was de eerste provincie in Nederland die te maken kreeg met een streng regime van ‘sociale afstand.’

Het RIVM benadrukt dat zonder de strikte maatregelen het aantal zieken en overledenen nog veel hoger zou zijn geweest.


Afvlakking ‘Caronacurve’ komende week duidelijk

Komende week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking, aldus het RIVM bij de duiding over de laatste Corona-cijfers. Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames.


‘Huidige maatregelen gelden ook na 6 april’

Bronnen in Den Haag melden volgens het AD dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus ook na 6 april blijven gelden. De horeca en ook de scholen zullen dus langer dichtblijven. De bronnen verwachten geen nieuwe maatregelen. De crisiscommissie van het kabinet gaat morgen in gesprek over de maatregelen en hoe lang ze nog van kracht blijven.

Banner Corona Vandaag

Verplicht mondkapje in supermarkt Oostenrijk

In Oostenrijk is het vanaf deze week verplicht om een mondkapje te dragen in de supermarkt. De kapjes, die vanaf woensdag worden uitgedeeld, zijn wel van mindere kwaliteit als die van medisch personeel. De kans bestaat dat de kapjes straat ook op andere openbare plekken gedragen moeten worden.


82 nieuwe sterfgevallen in België

In België zijn afgelopen 24 uur 82 mensen overleden aan het coronavirus. In totaal komt het dodenaantal uit op 513. Het aantal nieuwe sterfgevallen waren er meer dan gisteren (78) en eergisteren (64). Er wordt ook gemeld dat er in totaal 1.527 mensen met het coronavirus zijn genezen en zijn ontslagen uit het ziekenhuis.


Spanje afgelopen 24 uur: 812 nieuwe doden

De noodsituatie in Spanje neemt verder toe. Het aantal besmette patiënten is gestegen tot 85.195. Spanje meldt 812 overlijdens, wel iets minder dan gisteren (838 doden). In totaal zijn 7.340 mensen in het land overleden. Ook het hoofd van het Spaanse crisisteam is besmet.


Ahoy Rotterdam vangt patiënten op

Binnenkort kunnen patiënten die wel zorg nodig hebben maar niet naar het ziekenhuis hoeven, worden opgevangen in Rotterdam Ahoy. Daar wordt nu een extra voorziening gerealiseerd en bedden neergezet. Patiënten met corona kunnen daar worden opgevangen maar ook andere patiënten kunnen in Ahoy verblijven. Vandaag worden er 88 bedden neergezet. Dat aantal kan worden uitgebreid naar 680 bedden.

Banner Corona Vandaag

Gemeente Amsterdam: 3250 laptops voor leerlingen

Om leerlingen die niet over voldoende middelen beschikken toch lessen te laten volgen verspreidt de gemeente Amsterdam 3250 laptops onder hen. De apparatuur wordt in bruikleen verstrekt. 5500 Amsterdamse jongeren hebben, zo blijkt uit onderzoek, geen computer. De noodmaatregel van het gemeentebestuur moet ervoor gaan zorgen dat er geen ongelijkheid gaat bestaan.


Ben of ken je iemand die hulp kan gebruiken?

Klik HIER voor de hulp van het Rode Kruis.


Meer informatie over steunregelingen

De Kamer van Koophandel geeft uitvoerige informatie op welke wijze je als eigenaar van een bedrijf of als zzp’er financiële steun kunt ontvangen. Klik HIER


HET NIEUWS VAN VANDAAG:

Voor al het andere nieuws op DenD over het Corona-Nieuws klik HIER.


HET NIEUWS VAN GISTEREN:

Corona Vandaag dinsdag 31 maart 2020

Tags

CORONARUTTEUSA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck