Corona-virus voorspeld door onder andere The Simpsons

Voorspellingen Corona virus
Door: DitjesenDatjes
16-03-2020

Voor veel mensen komt de uitbraak van het corona-virus als een grote verrassing. Toen enkele maanden geleden bekend werd dat de eerste mensen in China ziek werden, hadden velen niet kunnen bedenken dat het virus ook hier zich snel verspreidt. Een boek een populaire televisieserie en een Netflixserie leken het wél aan te zien komen.

The Eyes of Darkness

In 1981 kwam het boek The Eyes of Darkness uit, geschreven door Dean Koontz. In dat boek staat een paragraaf dat als volgt luidt: ,,Wuhan-400 is het perfecte wapen en raakt enkel mensen. Geen enkel ander levend wezen kan het dragen.” Het boek gaat over een virus dat net buiten de stad Wuhan, waar het corona-virus begon, is ontwikkeld. Gelukkig komt niet alles overeen met de huidige ontwikkelingen rondom het virus. Wuhan-400 is namelijk 100 procent dodelijk en men sterft al binnen 24 uur, terwijl van alle mensen die het corona-virus hebben ongeveer 2 procent overlijden.

The Simpsons

Naast het boek hebben mensen ook ontdekt dat The Simpsons soms erg dicht bij de waarheid kunnen zitten. Homer en de rest van het gezin hebben het namelijk in een aflevering over de ‘Osaka griep’ die ontstaat in Azië en daarna heel Amerika en de rest van de wereld besmet.

Serie op Netflix

Tot slot is er nog een serie op Netflix die enkele weken voor de wereldwijde uitbraak op de videodienst verscheen. De serie Pandemic gaat, zoals de titel al een beetje verklapt, over mensen die tegen epidemieën en pandemieën strijden. Het momenteel een van de best bekeken series op Netflix.

Meer DenD