Criminele neef Ferd Grapperhaus al zes jaar achter tralies

Ferd Grapperhaus
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De noodzaak voor een stevig en daadkrachtig beleid wordt alsmaar groter, zeker na de moord op Peter R. de Vries. Maar wat maar weinig mensen weten, is dat de minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus zelf ook een ‘foute’ familieconnectie heeft…

Weinig indruk

Grapperhaus veroorzaakte veel ophef door op zijn eigen huwelijk de coronaregels te negeren. Het koste hem bijna zijn politieke carrière. Bijna een jaar na zijn huwelijk is zijn imago er niet bepaald beter op geworden. Dat komt omdat er de laatste jaren veel liquidaties hebben plaatsgevonden.

De CDA-prominent sprak zijn afschuw uit over die praktijken. Dit deed hij na de moord op advocaat Derk Wiersum en recentelijk na de moord op Peter R. de Vries. Zo zegt hij dat de maatschappij die koelbloedige afrekeningen midden op straat niet meer pikt. Maar zijn ‘dreigende’ woorden maken weinig indruk.

Criminele familieconnectie

Zélf heeft hij namelijk ook een criminele familieconnectie, meldt weekblad Story. Zijn neef Jan van Vlijmen verdween voor jaren achter de tralies en zou daar nog steeds moeten zitten. Hij was de hoofdverdachte in de veelbesproken Klimop-affaire, de naar verluidt grootste fraude-zaak in de Nederlandse geschiedenis.

Hoofdverdachte

Het ging om grootschalige fraude met vastgoedbeleggingen van Bouwfonds en het Philips Pensioenfonds. Hoofdverdachte van Vlijmen werd in 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar.

Eerder vernam Story al geruchten dat van Vlijmen vorig jaar aanwezig was bij het huwelijk van Grapperhaus. Maar op dat moment zou hij officieel nog vast hebben moeten zitten. Als hij verlof kreeg, zou dat goedgekeurd moeten zijn door Justitie. En dat zou de reputatie van Grapperhaus alleen maar minder goed doen…

De minister liet echter aan Story weten dat zijn neef niet uitgenodigd was voor zijn huwelijk en ook niet aanwezig is geweest. Of de twee elkaar nog spreken, is niet bekend.

Tags

CRIMINEELFERD GRAPPERHAUS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck