Crowdfunding gestart voor HMMIK-stel: ‘Remi kan het huis niet afmaken’

Crowdfunding moet het huis van Remi afmaken
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Remi en Sarah leven al vier jaar in een bouwval. In de nieuwste Help Mijn Man is Klusser-aflevering was te zien hoe het klusteam bij het stel langskwam om te helpen, maar de rest moet Remi toch echt zelf afmaken. Vanwege zijn ziekte lukt dit hem niet en daarom zijn vrienden een crowdfunding gestart.

Remi, Sarah en hun zoontje Bram leven al jarenlang in een enorme bouwval. Het huis heeft geen verwarming waardoor het vaak maar 4 graden is in de woning. Remi heeft vanaf kleins af aan diabetes, waardoor zijn organen langzaam uitvallen. Hij wil het liefst het huis afmaken, maar door zijn ziekte gaat dat niet. Volgens zijn tweelingzus, die het gezin heeft opgegeven, overschat Remi zichzelf en heeft hij hulp nodig om het huis af te maken.

Crowdfunding

Het lukt het HMMIK-team om een groot deel van de klus te klaren: het gezin heeft eindelijk licht en verwarming in hun huis. Remi en Sarah zijn dolblij, maar weten ook dat ze de rest zelf moeten doen. Remi begint liever vandaag dan morgen, maar volgens zijn vrienden kan hij het niet alleen. Daarom zijn ze een crowdfunding gestart.

,,Remi leeft in reserve tijd. Zijn droom is om het huis af te maken voor zijn Sarah en Bram. Hij heeft hier hulp bij nodig. Help jij hem?”, luidt het op de website van de crowdfunding. ,,Er is met hulp van het programma een prachtige warme woonkamer gerealiseerd. Dit heeft Remi en Sarah erg geholpen, maar ze zijn er nog niet.”

Te veel energie

Volgens de vrienden van Remi loopt zijn energieniveau steeds verder omlaag. ,,Waardoor hij steeds tot minder in staat is om de verbouwing zelf te doen en nu echt hulp nodig heeft. Er moet nog veel worden gedaan en dat blijft nu liggen. Wij als vrienden staan natuurlijk klaar om hem te helpen met allerlei klussen maar de drukte daar omheen kost voor Remi te veel energie.”

Geld op

Het stijgen van de materiaalprijzen helpt ook niet mee. Doordat alles duurder is geworden, is het potje voor de verbouwing inmiddels leeg. ,,Wij beseffen dat het streefbedrag niet voldoende zal zijn om het hele huis af te krijgen. Wij hopen dat door deze actie nog meer grote klussen kunnen worden afgevinkt en dat Remi en Sarah daarna in hun eigen tempo de puntjes op de i kunnen zetten”, vervolgen de vrienden. ,,Wij zouden Remi en Sarah gunnen dat de woning wat meer leefbaar gaat worden, dat het er lekker warm is en dat Bram lekker kan spelen. Dat Remi zich kan richten op zijn gezin en zijn gezondheid door bijvoorbeeld het fietsen weer op te pakken.”

Wil jij Remi en Sarah helpen? Doneren kan hier.

Tags

HELP MIJN MAN IS KLUSSER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck