Cultuursector heeft ‘goede indruk’ van nieuwe staatssecretaris

Door: Ditjes en Datjes
13-01-2022

De taskforce culturele en creatieve sector voelt zich “gezien en gehoord” door Gunay Uslu, de nieuwe staatssecretaris Cultuur en Media. Dat zegt een woordvoerder van de samenwerking van ruim honderd branche-, beroeps- en belangenorganisaties naar aanleiding van een kennismakingsgesprek dat donderdagmiddag plaatvond in TivoliVredenburg in Utrecht.

“Ze maakte een hele goede indruk. Ze luisterde naar ons, vroeg door, begrijpt de knelpunten en wat er speelt in de sector. We voelen ons gezien en gehoord en dat geeft vertrouwen dat we met een goede staatssecretaris in zee gaan”, zegt Jeroen Bartelse namens de taskforce. “Het is fijn dat ze gelijk op de derde dag na haar aantreden het gesprek aanknoopt met alle sectoren.”

Tijdens het gesprek brachten de vertegenwoordigers van de verschillende sectoren uit de branche onder meer de vraag naar perspectief onder de aandacht, zowel voor het heropenen als voor het herstel van de sector. Dinsdag spreekt de taskforce de staatssecretaris opnieuw en dan zullen ze haar ook een “openings- en herstelplan” voorleggen. Daarin staan zes voorstellen om de sector te helpen tijdens en na de crisis.

Eerder donderdag lekte uit dat er vanaf komend weekend mogelijk nog niet versoepeld gaat worden in de culturele sector. Daarover hebben de taskforce en Uslu morgen weer contact, als er na het kabinetsoverleg over de versoepelingen besproken is wat er daadwerkelijk met de culturele sector gaat gebeuren de komende tijd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD