Dáárom móest Margriet van der Linden breken met haar ouders!

Margriet van der Linden brak met haar ouders
Door: Kees van der Made
23-11-2021

Elke avond presenteert ze opgewekt haar talkshow M. Maar presentatrice Margriet van der Linden draagt ook een groot drama met zich mee. Haar seksuele geaardheid leidde tot een breuk met haar ouders…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Margriet werd in Nieuw-Lekkerland groeide op in een gereformeerd gezin in Ridderkerk. Haar jeugd stond in het teken van het geloof. Ze vertelde daarover: ,,Mijn ouders hadden voor mij besloten dat ik naar de reformatorische scholengemeenschap in Rotterdam moest, waar je als meisje verplicht was een lange rok of hooguit een besmuikte broekrok te dragen. En waar sommige leraren zich als leden van de taliban gedroegen en zelfs in de lengte van de haren gelonk van de duivel zagen.” Ze realiseerde zich vanaf haar veertiende dat ze lesbisch was en toen ze journalistiek studeerde aan de Evangelische School voor Journalistiek in Amersfoort werd ze verliefd op een vrouw. Dat, en het feit dat ze van haar geloof viel, leidde uiteindelijk tot een breuk met haar ouders.

Geamputeerd kind

Margriet vertelde daar over: ,,Mijn ouders reageerden ontsteld. Ik zie hen al een tijd niet meer. Dat was moeilijk. Het was niet voor niks, maar ik wens het niemand toe. Maar ik kon en wilde niet verder als een geamputeerd kind dat haar leven en identiteit bij bezoek op de deurmat laat staan.” Haar ouders zouden naar verluidt later hebben geprobeerd om het contact te herstellen, maar kennlijk was het toen al te laat. Margriet zou daar niet op hebben gereageerd.

Meer DenD