Dafne Schippers zet punt achter carrière

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dafne Schippers heeft een punt achter haar atletiekcarrière gezet. ,,De race stopt hier”, laat ze op Instagram weten.

Dafne wist als atleet altijd al dat deze dag ging komen. ,,Dat je carrière op een gegeven moment een moment in de tijd zal zijn: een verzameling herinneringen en hopelijk medailles”, schrijft ze op Instagram bij een video waarin ze terugblikt op haar carrière.

‘Reis zonder spijt’

,,Vandaag heb ik besloten mijn leven van het goede spoor te halen en alles wat daarna komt na te streven en te omarmen, maar niet zonder enorm veel dank te zeggen voor alle eindeloze steun. Het is een reis geweest zonder spijt”, vervolgt Dafne. Ze sluit af met het bedanken van veel mensen. ,,Mijn familie, mijn team, mijn fans en mijn sponsors, jullie hebben het allemaal de moeite waard gemaakt.”

Aanhoudende rugklachten

Dafne veroverde in haar carrière twee keer de wereldtitel op de 200 meter en won bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio zilver op de 200 meter. Maar door aanhoudende rugklachten had ze al een jaar geen wedstrijden gelopen.

Punt achter carrière

In augustus was Dafne nog hoopvol. Ondanks haar chronische rugklachten, zei ze niet te denken aan opgeven. In gesprek met de NOS zei Dafne zelfs te hopen op deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Helaas heeft ze er nu toch een punt achter moeten zetten.

Tags

DAFNE SCHIPPERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck