Daniel Radcliffe: mensen zijn verbaasd hoe normaal ik ben

Door: DitjesDatjes
01-08-2021

Daniel Radcliffe krijgt geregeld te horen dat mensen verrast zijn dat hij zo normaal is gebleven, ondanks dat hij al op 11-jarige leeftijd wereldberoemd werd door zijn rol in Harry Potter. Dat onthulde de 32-jarige acteur in een interview met The Mirror.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik was me er al vroeg van bewust dat mensen erg lage verwachtingen hebben van hoe ik ben”, vertelde Radcliffe. “Dat is eigenlijk geweldig, omdat je dat hopelijk altijd kunt overtreffen.” De acteur heeft al meerdere keren de vraag gekregen hoe het komt dat hij niet “in de war is”. “Ik heb niet echt een bevredigend antwoord voor mensen”, zei hij.

Volgens de acteur, die tien jaar lang het karakter van Harry Potter speelde, hebben zijn ouders hem erg geholpen in die beginperiode. Zij hielden hem met beide benen op de grond en hielden in de gaten of hij plezier bleef houden in het acteren.

Kindsterren als Lindsay Lohan, Britney Spears en Macauley Culkin ging de plotselinge bekendheid minder goed af. Verslavingen en depressies lagen continu op de loer. Radcliff heeft enkele jaren geleden wel een alcoholprobleem gehad, waarover hij openlijk vertelde. Hij dronk om met zijn wereldwijde bekendheid om te gaan na het succes van de Harry Potter-films. In 2010 besloot hij voorgoed te stoppen met alcohol.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD