Danny de Munk en aangeefster onder ede gehoord

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Danny de Munk meldt zich vandaag weer bij de rechtbank in Amsterdam. Ondanks dat er onvoldoende bewijs is dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, worden hij en de vrouw die hem daarvan beschuldigt vandaag gehoord. Dit gebeurt achter gesloten deuren.

Het vermeende slachtoffer beweert vijftien jaar geleden te zijn verkracht door Danny de Munk tijdens een samenwerking bij de musical Ciske de Rat en deed daar vorig jaar aangifte van. Danny heeft de beschuldigingen van de vrouw altijd ontkend. Wel gaf hij toe met haar te hebben gezoend. De artiest sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.

‘Eerherstel’

Sindsdien zet De Munk stappen om zijn eer te herstellen. Een eerste overwinning behaalde hij toen het onderzoek rond de verkrachtingszaak vroegtijdig werd beëindigd vanwege gebrek aan bewijs. Ook werd vorige week duidelijk dat Stage Entertainment niet verder gaat met het onderzoek naar De Munk. ,,We hebben gesprekken gevoerd met de meldsters en met Danny. We hebben aandachtig geluisterd en inzicht gekregen in de verhalen, ervaringen en context”, zei een woordvoerder van Stage Entertainment.

De Munk liet via zijn advocaat Royce de Vries weten het beëindigen van onderzoek, na de eerdere seponering van de aangifte door het OM, te zien als ‘een belangrijke tweede stap richting eerherstel’.

Tags

DANNY DE MUNK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck