Danny ook onder ede gehoord

Danny wordt ook onder ede gehoord
Door: Julia Zendman
02-12-2022

Danny de Munk wordt niet vervolgd voor verkrachting. Er zou onvoldoende bewijs zijn. Toch besloot Danny de zaak voort te zetten, met succes: de rechtbank maakte donderdag bekend het verzoek van Danny goed te keuren om de vrouw in het openbaar te horen. Maar is dit wel zo’n slimme zet?

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen Danny de Munk. Ze zouden vijftien jaar geleden nauw met hem hebben samengewerkt bij de musical Ciske de Rat. Volgens Danny is er nooit sprake geweest van verkrachting en hij ontkent sinds de aangifte alle beschuldigingen en zegt haar alleen gezoend te hebben.

Onder ede

Volgens Yvonne Coldeweijer kan deze zet nog wel eens flink de verkeerde kant op gaan voor Danny. Op haar juicekanaal lifeofyvonne deelt ze dat niet alleen het vermeende slachtoffer, maar ook Danny zelf onder ede wordt gehoord. „Beseft Danny dat dit verhoor, dat hij zelf heeft aangevraagd, als bewijs kan dienen en onderdeel kan worden van een artikel 12 procedure? Zo kan hij uiteindeljk alsnog vervolgd worden door het OM. Ik heb nog nooit zo’n domme move gezien. Waarom in vredesnaam zou je dat willen riskeren?”

Artikel 12

Een artikel 12 procedure houdt in dat, in dit geval Danny, er een klacht kan worden ingediend als de Officier van Justitie een strafbaar feit niet vervolgd of de zaak afdoet met een strafbeschikking. De Officier van Justitie kan op deze manier worden overtuigd om alsnog te vervolgen. Mocht Danny de waarheid spreken en de vrouw die aangifte tegen hem deed liegt, dan zou deze procedure voor Danny goed aflopen. Maar Danny wordt zelf ook onder ede gehoord en onder ede mag je niet liegen… Welke kant gaat dit op voor Danny?

Meer DenD