Dansende Louis van Gaal en Oranje-spelers gaan uit hun dak in hotellobby

Van gaat uit zijn dak in hotel Dow.|Van Gaal|Dansende Van Gaal|Van Gaal danst
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De 3-1 overwinning op de tegenvallende Amerikanen zorgde voor een enorme ontlading toen de Oranje-delegatie terugkwam in het luxe St Regis Hotel in Doha. Er werd gedanst en geswingd door de Oranje-spelers met Mephis Depay, Denzel Dumfries, Virgil van Dijk en Steven Berghuis. Bondscoach Louis van Gaal ging helemaal uit zijn dak en filmde alles met zijn mobieltje.

De sfeer was voor eerst tijdens dit WK extreem uitgelaten. Tijdens de eerste drie wedstrijden was er serieuze kritiek op het spel van het Nederlands elftal. Zaterdagavond bleek dat het strijdplan van Van Gaal voor de wedstrijd tegen Team USA heeft gewerkt. De 2-0 voorsprong bij rust en een lekker potje voetbal in de tweede helft smaakt naar meer.

De volgende wedstrijd (aanstaande vrijdagavond om 20.00 uur tegen de Argentijnen) is de volgende horde voor Oranje. De spelers willen wereldkampioen worden. En het spel, zo zeggen ze onder aanvoering van Van Gaal, kan nog veel beter.

Van Gaal riep Nederlanders nog wel op om zijn team te steunen. De stadions zitten afgeladen vol met supporters van tegenstanders van Oranje, maar de belangstelling vanuit Nederland valt ronduit tegen. Tot dusver althans, maar dat gaat veranderen. De oranjekoorts barst los. Daar is geen vaccin tegen bestand. Nog drie wedstrijden winnen en Oranje is wereldkampioen.