Dave Roelvink flink aan het feesten: ‘Terugval ligt op de loer’

Dave flink aan het feesten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Dave Roelvink zat vorig jaar wekenlang in een afkickkliniek in Zuid-Afrika om af te kicken van zijn drank- en drugsverslaving, maar is afgelopen weekend gespot in een club in Amsterdam. Ligt een terugval op de loer?

Dave Roelvink worstelde al langere tijd met een drank- en drugsverslaving en liet zich daarom vorig jaar opnemen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika. Volgers vragen zich af hoe het nu, maanden later, met hem gaat.

Feesten

,,Ik hoorde dat hij afgelopen weekend uit was in de Mad Fox…”, meldt Yvonne Coldeweijer op haar juicekanaal. ,,Ik weet niet of dat nou wel zo’n goed idee is als je net terugkomt uit de kliniek na je zoveelste terugval.”

Tino Martin

Het is geen geheim dat Dave het lastig vindt om zijn leefstijl in Amsterdam volledig om te gooien. In januari, toen hij net terug was uit de kliniek, werd Dave gespot bij een evenement samen met zijn goede vriend Tino Martin. Verslavingsexpert Bram Bakker vreesde toen al voor een terugval.

‘Terugval’

,,Mensen kunnen elkaar voor een terugval behoeden, maar ook samen terugvallen”, vertelde de expert in gesprek met weekblad Weekend. ,,Waarschijnlijk is het te veel kat op het spek binden om zo snel naar een situatie te gaan waarin je eerder gebruikt hebt.”

‘Te gewaagd’

Bram noemde het ’te gewaagd’ van Dave dat hij Tino kwam opzoeken. ,,Zéker in die eerste weken en maanden moet je de volle focus op je herstel hebben. Ik adviseer altijd dringend om die eerste periode veel naar bijeenkomsten van zelfhulpgroepen te gaan, daar kun je steun vinden bij mensen die in hetzelfde schuitje zitten.”

Tags

DAVE ROELVINK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck