Complottheorieën rondom zieke Kate 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Het gerommel rond Kate’s ziekte heeft voor het eerst een stevige knauw gegeven aan haar voorheen zo onberispelijke reputatie. 

Terwijl Kate (officieel: Catherine) nog straalde tijdens de kerstviering in Sandringham, volgde al snel een discrete mededeling van Kensington Palace. De hertogin zou een pauze nemen na een geplande buikoperatie. De meest gefotografeerde vrouw ter wereld verdween plotseling uit het zicht. Kate’s afwezigheid, samen met de stilte van het paleis na wat als een standaard medische ingreep werd voorgesteld, zorgde voor een golf van roddels. Fluistercampagnes en sensationele koppen namen de overhand. Met als hoogtepunt het ongefundeerde verhaal van een Spaanse journalist over een vermeende kunstmatige coma. De vraag rees: was de operatie werkelijk zo eenvoudig, of was er meer aan de hand? 

Twijfels

Een Moederdagfoto, bedoeld om zorgen weg te nemen, deed juist het tegenovergestelde: het wakkerde discussie en twijfels aan. Kate stond afgebeeld te midden van haar gezin, maar in plaats van haar glimlach trok de klunzige bewerking met de digitale kwast de aandacht. Kate bood haar excuses aan o en legde uit dat ze als amateurfotografe had geëxperimenteerd met bewerking. De speculaties rond ‘KateGate’ wakkerden opnieuw aan door een amateurvideo waarin Kate en William te zien waren tijdens een bezoek aan een boerderijwinkel. Sommigen vonden het geruststellend dat het goed met haar ging, anderen betwijfelden zelfs of de vrouw in de video echt prinses Kate was. Opnieuw explodeerde de tabloids met wilde theorieën over dubbelgangers en manipulatie. 

Video 

Op 22 maart kwam het hoge woord eruit. In een video kondigde Kate in een videozelf de diagnose aan: ze heeft kanker. Dit maakte een abrupt einde aan de roddels die de keurige prinses van Wales de laatste tijd teisterden. Het was de eerste keer dat Kate, bekend om haar onberispelijke houding en het bewaren van ‘stiff upper lips’, zo over de tong ging. Ze ondergaat nu chemotherapie, maar welk type kanker ze precies heeft, blijft volgens haar woordvoerder privé. Kate herstelt van haar chemotherapie op Anmer Hall in Norfolk, het toevluchtsoord dat haar ooit door Koningin Elizabeth werd geschonken. 

Tags

CATHERINEZIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck