De afscheidsvideo van OML’er Francis: ‘Als je dit ziet ben ik er niet meer’

Afscheidsvideo van Francis
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Francis, bekend uit het vorige seizoen van Over Mijn Lijk, overleed op 4 februari aan de gevolgen van kanker. Voor haar dood maakte ze een afscheidsvideo, die het programma op social media heeft gedeeld.

,,Hallo allemaal. Als jullie dit zien ben ik er helaas niet meer”, begon Francis het filmpje. ,,Ik neem voor jullie deze boodschap op om iets door te geven wat het leven wat makkelijker maakt. Wat het voor mij makkelijker maakte.”

‘Maak je dromen waar’

Francis wilde iedereen meegeven dat je altijd je dromen moet waarmaken. ,,Ga niet wachten en hopen totdat ze uitkomen. Ik heb zelf bijvoorbeeld, net een paar maanden voordat ik ziek werd, een wereldreis gemaakt. Ik ben negen weken alleen gaan backpacken.”

Positief

Dat was de beste keuze die ze ooit had gemaakt. ,,Heel veel mensen stellen dromen uit en hopen dat dingen uitkomen. Maar dingen komen niet vanzelf uit. Je moet het echt zelf waarmaken”, vervolgde Francis. ,,Probeer voor de rest meer te kijken naar wat je hebt en niet naar wat je niet hebt. Dat zorgt ervoor dat je nog steeds kan genieten. Het maakt je leven een stuk makkelijker en positiever.”

Geen spijt

Vroeger piekerde Francis veel. De mensen die zich daarin herkennen wilde ze graag een tip geven. ,,Ik heb vroeger veel nagedacht over: ‘Hoe zal mijn toekomst eruitzien?’, ‘Krijg ik ooit nog kinderen?’, ‘Wil ik dat überhaupt wel?’, en: ‘Wil ik het werk blijven doen wat ik deed?’ Daar heb ik ook veel over nagedacht. Maar als je erover na gaat denken: ‘Wat had ik anders gedaan?’ Je kan het sowieso niet meer veranderen, dus het heeft ook geen zin om spijt te hebben.”

‘Kippenvel’

De beelden van Francis zorgen voor tranen bij volgers. ,,Wat ontzettend verdrietig is dit toch. Maar het is inderdaad waar wat ze zegt, we gaan er allemaal vaak vanuit dat we nog tijd zat hebben, terwijl dit helemaal niet vanzelfsprekend is. Lieve Francis, rust zacht”, reageert een volger. En een ander schrijft: ,,Kippenvel. Lieve Francis, nu aan de Overkant kun je nog meer wijsheid doorgeven.”

Tags

OVER MIJN LIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck