De bijzondere etiquette van het Britse hof

Als lid van de Britse koninklijke familie heeft Meghan Markle zich aan een aantal bijzondere regels te houden. Voor bijvoorbeeld prins William en prins Charles is het niet meer dan normaal, zij zijn er mee opgegroeid. Maar voor buitenstaanders zijn de regels op z’n minst opmerkelijk.

Wortelen

Op televisie is te zien dat Kate of bijvoorbeeld Harry omstanders en fans wel eens een knuffel geeft, maar eigenlijk mag dat helemaal niet! Royals mogen anderen alleen een hand geven, en dan altijd maar twee keer op en neer bewegen zodat iedereen hetzelfde wordt behandeld.
Ook moeten de royals altijd alle cadeaus aannemen die ze krijgen, dus ook de bos wortels die prins Harry en Meghan Markle onlangs in Australië kregen moesten ze aannemen.

Daarnaast zijn er ook veel regels rondom voedsel. Niemand van de Britse koninklijke familie mag schaal- en schelpdieren eten. Ze zouden gevaarlijk zijn omdat ze voedselvergiftiging kunnen veroorzaken en omdat men er allergisch voor kan zijn. Knoflook duldt de Koningin ook niet. En als je te gast bent bij de Koningin en je met haar dineert moet je stoppen met eten als zij dat ook doet. Het maakt dan niet uit of de gast zelf uitgegeten is.
Als gast mag je ook nooit je rug naar de Koningin toekeren. Als een gesprek is afgelopen, moet men dus wachten totdat de Koningin wegloopt!

Les

Het is niet verwonderlijk dat Meghan Markle etiquette-lessen moest nemen toen ze een relatie kreeg met prins Harry. Er werd namelijk niet alleen van haar verwacht dat ze alle regels leerde, maar ook dat ze leerde paardrijden en dat ze wist welke kleding gepast is voor welke gelegenheid.