De droom van Tino Martin komt uit

Tino Martin
Door: DitjesDatjes
23-08-2017

Na al zijn jaren van noeste arbeid kan Tino Martin nog nauwelijks geloven wat hem de laatste maanden is overkomen. De volkszanger uit Vinkeveen speelde een volle Ziggo Dome helemaal plat. En dat succes smaakt naar meer. Voor het eerst in zijn carrière kan de Hagenaar zich verheugen op een gevestigde toekomst in de muziek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vanessa

 

Het verhaal van Tino Martin is er ook een uit een jongensboek. Vanaf zijn jongste jeugd wist hij al dat hij later een groot zanger wilde worden. André Hazes, Gerard Joling, Gordon, René Froger, stuk voor stuk waren het lichtende voorbeelden voor de zanger die geboren is in Den Haag.

 

,,Het wordt steeds leuker. Het concert van volgend jaar staat al gepland”, onthult de 33-jarige artiest tijdens ons gesprek in café-restaurant De Plashoeve aan de Vinkeveense plassen. De voormalige stamkroeg van legendarische André Hazes is ‘heilige grond’ voor de liefhebbers.

Na het doorslaande succes in de Ziggo Dome komt die droom wel heel dicht bij de werkelijkheid.

Maar, zo zegt Tinor: ,,Ik blijf rustig doorbouwen, en ga niet opeens heel gek en groot doen. Laat mij maar plezier houden in wat ik doe en met stapjes daar komen waar ik wil.”

Wat doet deze omgeving met je?

,,Nou, dit is natuurlijk wel heel speciaal. We zitten zelfs aan de tafel waar Hazes altijd zat. Maar ik wil benadrukken dat ik het ongepast vind om mezelf met hem te vergelijken. Die indruk wil ik niet wekken. Hij is zeker wel een van de zangers naar wie ik met grote bewondering heb gekeken. Nu ik zelf in Vinkeveen woon, vind ik het wel een goede keuze van jullie om hier af te spreken want de afstand is natuurlijk prima te doen voor mij.”

Tino wist al op jonge leeftijd dat hij het podium op wilde. Dat kwam doordat hij door zijn oom en tante, die een eigen strandpaviljoen hadden, met optredende artiesten te maken kreeg. Op een avond, Tino was veertien, werd hij door een band op de bühne gehesen om mee te zingen. En de kleine wist meteen wat hij later wilde worden: zanger.

Hoe gaat het met je sinds je de Ziggo Dome plat speelde?

,,Gewéldig natuurlijk. Vanaf mijn 16e, 17e wist ik al dat ik bij Nederlandse artiesten zoals Gordon en Gerard Joling wilde horen. Nu ik steeds grotere zalen vul, is een droom die werkelijkheid is geworden!”

,,Dit was altijd een droom”

Je agenda zal nu wel uitpuilen?

,,Zeker, ik ben druk bezig met de promotie van mijn gloednieuwe album ‘Hoe ik het zie’ en de single ‘Blijf bij mij’. Verder zijn we al druk bezig met de planning van mijn eerstvolgende grote concert. De onderhandelingen over de plek zijn nog in volle gang. Maar dat we nu doorpakken, is zeker. Dan kunnen de mensen die dit jaar achter het net visten er volgend jaar wel gewoon bij zijn.”

Hoe komt dit succes op je over?

,,Nou, heel heftig. Vorig jaar stond ik al in een uitverkocht HMH (nu AFAS, red.), maar daarover hoorde ik gek genoeg bijna niets. Nu ik Ziggo Dome wist uit te verkopen, lijkt het of ineens heel Nederland overstag is. Vanuit alle hoeken van het land kwamen de mensen en stroomden na afloop de felicitaties binnen. Dit is echt genieten.”

Nu is het hooitijd lijkt me?

,,Ja natuurlijk. Toch denk ik ook om mijn rust. Ik heb wel twee weekjes vakantie met mijn grote liefde Kimberley, met wie ik inmiddels samenwoon hier in Vinkeveen, ingepland. Al heb ik die onderbroken om mijn promotietoer niet te vertragen. We nemen het zoals het komt.”

“Nu ik Ziggo Dome wist uit te verkopen, lijkt het of ineens heel Nederland overstag is.”

Wat Kimberley voor Tino betekent, maakte hij in Ziggo Dome duidelijk bij het lied op de tonen van zijn vertolking van het wereldberoemde lied ‘All the woman I need’, dat hij ten gehore bracht in de Amsterdamse concertzaal.

,,De tijd dat ik met haar ben, is voorbij gevlogen. Zij heeft ontzettend met me meegeleefd. Dat is toch geweldig? Daarom heb ik haar op mijn eigen wijze bedankt. Met een lied dat haar diep ontroerde. Dat heeft ze dik verdiend. Ze is werkelijk ‘all the woman I need’.”

Wat is je volgende doel?

,,Elke keer een groter concert geven. Dus volgend jaar geef ik graag een concert in bijvoorbeeld het Olympisch Stadion. Dan kan ik de mensen die dit jaar naar Ziggo Dome wilden komen, maar te laat waren voor een kaartje ook blij maken. We zijn al druk aan het brainstormen waar en wanneer het plaats gaat vinden, maar dát er wat komt, is zeker.”

De DVD van het Ziggo Dome concert is in de maak. Maar goed dat alles is vastgelegd, begreep ik?

,,Ja, want behalve dat het ontzettend leuk is om te zien hoe de show er op het podium uitzag en hoe het er achter de schermen aan toe ging, kon ik zien dat ik tijdens het concert onterecht wat ontevreden was. Telkens als ik afliep om te verkleden, riep ik: het gaat helemaal niet goed, niet zoals ik wil! Maar toen ik de beelden terugzag, dacht ik: waar haalde ik dat nou vandaan? Het zal de spanning wel zijn geweest. Die houdt een mens scherp, dus het was ergens goed voor.”

Is de roes van het concert al voorbij?

,,Inmiddels ebt het wel wat weg, maar jeetje zeg wat is er veel met me gebeurd sindsdien. Ik geniet er heel erg van maar het is wel een andere tak van sport nu ik vaker interviews geef, signeersessies doe en dat soort zaken. Dat eist op een andere manier aandacht en energie van me. Heel positief overigens, want ik krijg er een enorm goed gevoel van elke keer dat iemand spontaan een praatje aanknoopt om te vertellen dat ze van mijn muziek genieten.”

Hoe ziet de komende tijd eruit?

,,In elk geval veel promotie doen voor mijn single ‘Blijf bij mij’ die het op internet ongelofelijk goed doet en het album dat uit is: ‘Zoals ik het zie’. Verder het concert dat we volgend jaar willen gaan geven. Kortom, ik hoef me niet te vervelen. Om een beetje te relaxen tussen de drukte door stap ik graag in mijn boot om ermee naar een gezellig terrasje hier langs de plassen te varen. Heerlijk een drankje drinken onder de zon met mijn vriendin, vrienden en familie en weer door.”

Tino kijkt op zijn horloge. ,,Ja, het schema is aardig vol vandaag, we rijden zo naar Oirschot voor een optreden bij een evenement met honderd ondernemers. Het zijn drukke tijden, maar dat is geen probleem want deze jongen heeft vleugels gekregen!”

 

Met speciale dank aan visagiste Francis Hoppen.

Meer DenD