De geheimen achter de TLC-series – deel 2

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De series op TLC zijn razend populair. De reality-series worden door duizenden mensen bekeken, maar nu blijkt dat die series helemaal niet zo ‘reality’ zijn. De entertainmentwebsite Creenrant.com heeft namelijk onthuld aan welke regels de sterren van de zender zich moeten houden en wat zij allemaal moeten doorstaan.

Here comes Honey Boo Boo

Toen Alana nog maar een paar jaar oud was werd ze bekend door het programma Toddlers and Tiaras. Ook haar moeder June viel bij veel kijkers op, en niet lang daarna kreeg het gezin een eigen reality-show. De show Here Comes Honey Boo Boo, waar Alana de hoofdrol in speelde, was razend populair want veel kijkers vonden de stevige familie hilarisch. Seizoen na seizoen werd uitgezonden, maar in 2014 werd de serie van de buis gehaald. TLC was erachter gekomen dat de man met wie June een relatie had nadat het met ‘Sugar Bear’ was uitgegaan geregistreerd stond als zedendelinquent. Hou zou tien jaar daarvoor een meisje van acht jaar oud hebben aangerand. Een paar jaar was het gezin nauwelijks op televisie te zien, maar in 2017 was er een andere zender die het programma Mama June: From Not to Hot uitzond. Daarin is te zien hoe de vrouw met zwaar overgewicht probeert af te vallen na een maagverkleining.

My 600 lb Life

Dat veel kijkers mensen met overgewicht en maagverkleiningen interessant vinden wordt ook duidelijk aan de kijkcijfers van het programma My 600 lb Life. In iedere aflevering staat één persoon centraal. Diegene krijgt een maagverkleining en moet een streng dieet volgen om kilo’s af te vallen. Vaak vliegen de kilo’s eraf, maar nu schrijft Screenrant dat het goed zou kunnen dat het helemaal niet zo makkelijk gaat. In een artikel van hen staat namelijk dat kandidaten soms moeten doen alsof ze veel gewicht verliezen, en dan de beelden van weegschalen dus niet altijd echt zijn. Daarnaast zouden niet altijd alle complicaties die de deelnemers krijgen door de maagverkleining worden getoond.

90 Day Fiancé

Het zal voor weinigen een verrassing zijn dat veel realityshows niet zo ‘reality’ zijn als wordt beweerd. Dat is in sommige programma’s ook wel te zien, zoals in 90 Day Fiancé. Daarin zijn koppels te zien waarin de man of vrouw niet uit Amerika komt. Het visum dat ze hebben gekregen om Amerika binnen te komen is maar 90 dagen geldig en binnen die tijd moet het koppel trouwen, anders moet de ‘buitenlander’ weg uit Amerika. Menig kijker kan zich voorstellen dat het erg lastig is om in zo’n situatie te zitten, maar in het TLC-programma komt wel erg veel drama voor. Dat is geen toeval, want Screenrant schrijft dat de ‘sterren’ woord voor woord een script oplezen. Wat een realityserie zou moeten zijn, lijkt dus meer op een soap.

Tags

GEHEIMENHERE COMES HONEY BOO BOOMY 600-LB LIFEREALITYSTERTLC

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck