De laatste woorden van Prins Philip

Prins Charles
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Prins Charles heeft de laatste woorden die zijn vader prins Philip op zijn sterfbed onthuld. De echtgenoot van koningin Elizabeth bleek zelfs tot op het laatste moment over gevoel voor humor te beschikken.

Op 8 april jl. was het Charles die een delicate kwestie opbracht over de aanstaande 100e verjaardag van zijn vader. Philip zou op 10 juni zijn 100e verjaardag vieren.

Receptie?

,,We praten over je verjaardag”, zei Charles, licht trillend en op zachte toon. Philip, een beetje hardhorend, kon zijn zoon nauwelijks verstaan.

,,We hébben het over je verjaardag”, aldus Charles vervolgens met wat meer stemgeluid. ,,En of er een receptie moet komen…”

De reactie van zijn vader was er een van zelfspot die zo bij de prins paste. ,,Wel, maar daar moet ik toch in leven zijn…”, zei Philip.

Charles: ,,Ik wist dat je dat zou gaan zeggen.”

Dag voor overlijden

Het voorval vond plaats een dag voor het overlijden van Philip en is een van de anekdotes die de leden van de Britse koninklijke familie prijsgeven in een BBC-documentaire.

Ook prins William en prins Harry werkten mee aan dit document met daarin grappige en memorabele gebeurtenissen.

Zo weet William zich nog te herinneren dat hij en Philip langs een groep jonge wandelaars reden bij Balmoral, het kasteel in de Schotse Hooglanden. Philip remde, deed zijn autoraam open en zei: ,,Goedemorgen, hoe gaat het met je?” Het antwoord van een jonge knul, die de prins niet herkende, was beschamend: ‘Doorrijden, opa!

Phillip keek zijn kleinzoon aan in de auto en zei: ,,Die jeugd van tegenwoordig…”

Tags

BalmoralBBCKoningin ElizabethPrins Charlesprins Philip

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie