De Ligt ruikt geld met Amsterdams appartement

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

De 21-jarige voetballer Matthijs de Ligt is niet alleen een handige jongen op het veld. De jonge voetballer weet namelijk financieel een aantal slimme stappen te zetten.

Duizenden euro’s

Halverwege 2019 tekende de Ligt een contract bij de Italiaanse voetbalclub Juventus. Een keus die een behoorlijke transfersom bedroeg van zo’n 75 miljoen euro. Vlak voor zijn vertrek naar Italië besloot de 21-jarige voetballer nog snel een Amsterdams appartement van iets meer dan een miljoen euro te kopen. Voor 1.185.000 euro kocht de Ligt een luxueus appartement in de Museumbuurt. De Ligt verhuurt het appartement nu voor maar liefst 3500 euro per maand, aldus de website BekendeBuren.

Eigen B.V. verstrekte hypotheek

 De aankoop van dit luxueuze appartement heeft hij eveneens fiscaal slim geregeld. De voetballer heeft het B.V. van hem en zijn vader, de hypotheek laten verstrekken. De hypotheek bedroeg 1,2 miljoen euro. Hiermee heeft de Ligt zijn bank gecreëerd. 

‘Aanpassingsproblemen’

Zijn periode bij Juventus ging gepaard met enkele aanpassingsproblemen. ,,Er waren heel veel ogen op mij gericht. We speelden meer zonedekking, terwijl ik gewend was om man-tegen-man te verdedigen. Die omschakeling vergde even wat tijd. Ik moest nog beter de situaties inschatten wanneer je voren ging, om druk te zetten, of naar achteren”, aldus de voetballer in een interview op Foot Truck. 

De Ligt veroorzaakte met een aantal keer een handbal enkele strafschoppen. Een eigen doel maakte de beginperiode al helemaal heftig. ,,Het leek wel of er in die periode een magneet zat in mijn arm die de bal aantrok. Het was gewoon domme pech. De mensen bij de club konden het niet geloven. Maar ik raak niet snel uit balans als er iets over mij wordt gezegd. Ik maak me er dan graag met een grap van af.”

Geluk in liefde

Hoewel de Ligt dus niet altijd evenveel geluk op het veld kende bij Juventus, kent de jonge voetballer behoorlijk wat geluk in de liefde. De dochter van oud-Ajax-speler Keje Molenaar en de Ligt zijn namelijk stapelgek op elkaar.

Tags

DE LIGTMATTHIJSMATTHIJS DE LIGT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck