‘De reden waarom Dionne Stax de NOS verlaat’

De 34-jarige presentatrice en nieuwslezeres Dionne Stax verlaat de NOS voor NPO Radio 1 volgens het AD. Daar gaat zij vanaf 1 januari 2020 samen met sportjournalist en presentator Toine van Peperstraten een radioprogramma presenteren.

Bijzondere momenten

Daarnaast zal Dionne Caroline Tensen vervangen bij het AvroTros tv-programma DNA Onbekend. In een persbericht laat Dionne Stax weten: ,,Ik vind het ongelooflijk spannend om het warme bad van de NOS na 12 jaar te verlaten. Ik kijk terug op vele mooie en bijzondere momenten en ben de NOS erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Tegelijkertijd voel ik dat ik klaar ben voor een nieuwe stap. Door het brede aanbod van de programma’s van AvroTros kan ik nog meer van mezelf laten zien. Naast DNA Onbekend zijn er andere nieuwe tv-programma’s in ontwikkeling en ik kijk er ook erg naar uit om dagelijks radio te gaan maken.”

Songfestival

De reden voor Stax haar vertrek is nog niet bevestigd. Zal ze in de lijst staan voor nieuwe presentatrice voor het Eurovisie songfestival tussen Chantal Janzen, Eva Jinek, Wilfried Baijens, Sylvie Meis, Martijn Krabbé, Humberto Tan en Linda de Mol?