Deelnemers Dream School schrijven boze brief

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Deelnemers en oud-deelnemers van het programma Dream School hebben een brief geschreven naar verschillende media. Daarin staat dat ze nauwelijks nazorg krijgen van het programma en dat ze wurgcontracten hadden.

Nazorg

In het programma proberen BN’ers jongeren te motiveren weer naar school te gaan of te werken. Alle jongeren die meedoen zijn schoolverlaters, ongemotiveerd om iets nuttigs te doen of hebben moeite om hun plek in de maatschappij te vinden. Joëlle en Chess, beiden in het huidige seizoen te zien, vertelden in 6 Inside dat ze geen nazorg krijgen van het programma. Gisteren stuurden meerdere deelnemers een brief naar verschillende media.

Verantwoordelijk

De NTR heeft inmiddels gereageerd op alle commotie. ,,Voor dit programma zijn door de producent twee bureaus ingeschakeld met elk zijn expertise om de deelnemers voor, tijdens en na de opnamen bij te staan.” Dat laat de omroep weten aan Nu.nl. De NTR kan zich duidelijk niet vinden in de brief van de deelnemers. ,,In het algemeen geldt voor het traject na de opnames een begeleiding van tenminste een half jaar, naargelang de wensen en ambities van de kandidaten.”
De omroep benadrukt wel dat de jongeren uiteraard ook zelf verantwoordelijk zijn voor de resultaten van Dream School en de weg die ze na het programma afleggen.

 

Tags

BN'ERSBRIEFCHESSDREAM SCHOOLLUCIA RIJKEROPHEF

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck